Acum citesti
Tușnad Cycling Team: Planuri mari și oameni noi în 2013

Echipa continentală Tuşand Cycling Team se pregăteşte pentru un nou sezon unde şi-a propus câteva obiective importante, cele de căpătâi fiind cursele UCI ce vor avea loc în România. Pentru atingerea lor, echipa ciucană va fi ajutată de doi noi rutieri, Sergio Carrasco Garcia şi Ivan Stevic, dar nu se va mai putea baza pe Matija Kvasina, câștigătorul en-titre al Turului României. Primul a bifat două participări în Turul Spaniei în tricoul echipei Andalucia, iar cel de-al doilea are la activ un Tur al Serbiei câștigat, precum și titlul de campion mondial de categorie B cucerit în 2007.

Pe lângă spaniol și sârb, tricoul echipei Tuşnad Cycling Team va mai fi îmbrăcat de către: Nicolai Tanovichii (MDA), Sergiu Cioban (MDA), Alexander Braico (MDA), Marcel Ternovsek (SLO), Lukacs Arnold (ROU), Sebestyen Szabolcs (ROU), Lazar Nandor (ROU), Cilip Arpad (ROU) și Eduard Carol Novak (ROU)

Liderul echipei, campionul paralimpic Eduard Novak, a reamintit faptul că Tuşnad Cycling Team a încheiat cel mai bun sezon de la înfiinţare, cu peste 30 de clasări pe podium ale membrilor săi. Cele mai răsunătoare victorii sunt obţinerea titlului de Campion Paralimpic, de către Eduard Carol Novak şi doborârea recordului mondial şi paralimpic, dar şi câştigarea Turul României prin croatul Matija Kvasina şi victoria în concursurile internaţionale din Ungaria, prin ungurul Lovassy Krisztian.

„Echipa Tuşnad Cycling Team a fost, în 2012, una dintre cele mai bune echipe continentale din lume. Ne-am clasat pe locul 22 printre echipele ProContinentale și pe locul 5 între cele Continentale, adică rangul pe care îl avem. Este o performanță notabilă, mai ales dacă ne gândim că 135 de echipe au fost incluse în clasament”, a spus Eduard Novak.

În legătură cu obiectivele pe acest an ale Tuşnad Cycling Team, Eduard Novak a subliniat faptul că, în actuala componenţă, se pot constitui două echipe care să puncteze în diferite competiţii. Obiectivele principale sunt Turul Ținutului Secuiesc, Turul Sibiului, Turul României şi Campionatul Național. “Pot să spun că toţi componenții lotului sunt ciclişti de valoare şi vrem să câştigăm sau cel puțin să fim printre cele mai importante echipe oriunde participăm. Obiectivele principale de anul acesta sunt Turul Ținutului Secuiesc, Turul Sibiului, Turul României și, desigur, Campionatul Național. Pe lângă echipa Continentală, avem echipa de juniori și cea de paraciclism”, a afirmat Eduard Novak.

Referitor la obiectivul său pentru acest an, campionul paralimpic a precizat că acesta este participarea la Campionatul Mondial din Canada şi apărarea titlului mondial câştigat la Roskilde. “Scopul meu principal este Campionatul Mondial din Canada, ce are loc în septembrie, dar până atunci voi căuta să îmi fac bine treaba pentru echipă și să mă pregătesc foarte bine. Desigur, vreau să îmi apăr titul câștigat la Roskilde”, a conchis Eduard Novak.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 2 =