Acum citesti
Noile Salsa Bikes 2013: biciclete pentru condiții cu adevărat extreme

Salsa Bikes preiau un segment aparte, cel al bicicletelor pentru condiții dificile. Anul viitor, aceștia vor avea în gamă biciclete pentru deșert sau zone cu multă ninsoare, pentru trasee lungi sau pentru cursele de macadam.

Top modelul gamei este Beargrease, un hardtail cu cadru din aluminiu și cu furcă rigidă. Se face imediat remarcat prin anvelopele foarte groase care reușesc să ofere mult confort. Alături de geometria cadrului, anvelopele contribuie la stabilitatea excelentă a bicicletei la viteze mici. Vine cu un sistem de transmisie Sram (casetă de pinioane 11-36 de dinți și angrenaj cu două foi, de 22 respectiv 36 de dinți). Astfel, obții un raport de 1:1 când utilizezi pinionul mare cu foaia mare.

Prețul cadrului este de 999$ pe când bicicleta completă poate fi achiziționată pentru 2.999$.

El Mariachi este un exemplu de bicicletă Single Speed, dedicată macadamului. Prin urmare, dacă te numeri printre maniacii care să facă performanță pe astfel de trasee, bicicleta ți se va potrivi ca o mănușă. În plus, arată și foarte bine.

O altă variantă pentru cursele pe macadam este Warbird, o bicicletă cu cadru din titan. Poate fi achiziționată și cu cadru din aluminiu de către cei care nu dispun de bugete prea mari (3.899$ versiunea cu cadru din titan și furcă din carbon). Vine echipată cu frâne Avid BB7 cu disc de 160 de mm pentru roata de față și de 140 mm pentru roata de spate, angrenaj FSA Energy și casetă de pinioane Sram în formatul 11-30 de dinți.

via Salsa Bikes

Vezi Comentariu (1)
  • Ehei, cat timp nu vor face un sistem cu transmisie integrala nu prea se poate vorbi de cucerirea conditiilor cu adevarat dificile. Daca v-ati dat prin zapada mare stiti despre ce vorbesc. Roata fata se infige in zapada, roata spate patineaza. Si se sta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − eight =