Acum citesti
Salsa Bucksaw: primul Fatbike full-suspension

Nebunia continuă! După ce în ultima vreme am fost asaltați cu știri despre noi Fatbike-uri sau chiar furci cu amortizor pentru acestea, astăzi cei de la Salsa anunță primul Fatbike full-suspension de serie, din lume. Iar dacă mai era nevoie să precizez, asta demonstrează cât de important devine acest segment pentru producători.

  salsa_bucksaw_3

Salsa a preluat suspensia Split Pivot de pe bicicletele 29er și a adaptat-o noului fatbike. Cadrul va putea găzdui o anvelopă de maxim 3.8 inch, meritând menționat faptul că hardtail-urile se descurcă și cu anvelope cu o lățime de 4.7 inch. Este echipat cu un amortizor Rock Shox Monarch, adaptat acestui tip de bicicletă, iar bascula va oferi o cursă de 100mm. Furca ce echipează noul Bucksaw este un Rock Shox Bluto, pe care l-am prezentat chiar ieri pe site.

salsa_bucksaw_1

Cadrele sunt construite din aluminiu 6066-T6 și au down tube-ul foarte gros pentru o rigiditate crescută. Toate sunt livrate standard cu o prindere ISCG05 pentru montarea unui chainguide. Axul roții de spate are o lățime considerabilă de 177mm și un BB cu o lățime impresionantă de 121mm (68mm fiind standardul pentru bicicletele de munte pe care noi toți le deținem).

salsa_bucksaw_2

Bucksaw va fi oferit în două versiuni de echipare, Bucksaw 1 (albastru) și Bucksaw 2 (galben), primul echipat cu un sistem de transmisie Sram X01 cu 11 viteze, iar al doilea cu un sistem de transmisie Sram X7/X9, în formatul 2×10. Prețul primei versiuni este de 4.999$, pe când cea mai ieftină, va costa 3.999$.

via Salsa

Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × five =