Acum citesti
SCHWALBE lansează anvelopele JUMBO JIM pentru fat bike

Cum piaţa de biciclete fat este în plin avânt noi producători intră în joc cu produsele lor. Este rândul celor de la Schwalbe să lanseze anvelope Jumbo Jim de 26×4.00.

schwalbe-jumbo-jim-fat-bike-fatbike 2

Cauciucul are o greutate aproximativă de 1,040 kg ceea ce îl face competitiv chiar şi cu multe din anvelopele normale de 26 inch pentru downhill. Profilul seamănă cu cel al anvelopei Schwalbe Rocket Ron XC însă cu ceva mai mult spaţiu între proeminenţe.

schwalbe-jumbo-jim-fat-bike-fatbike 1

Materialul folosit pentru cauciuc este Pace Star care oferă o rezistenţă redusă la înaintare însă rezistenţă bună în timp. Dedesubt este carcasa Evo care oferă protecţie bună la pană şi rupere la care se adaugă pereţii Lite Skin. Această opţiune din urmă o regăsim de cele mai multe ori pe anvelopele Schwalbe pentru ciclocros şi şosea. Practic vorbim de un perete lateral mai suplu care ajută la obţinerea unei greutăţi mai reduse oferind în acelaşi timp mai mult confort.

schwalbe-jumbo-jim-fat-bike-fatbike 3

Vezi Comentarii (3)
  • Am o intrebare, probabil idioata :)) dar sunt curios de ceva si inca nu mi-am dat seama: nu e posibil ca un Mountain-Bike normal sa fie echipat cu cauciucuri de fat?

  • Salut, este imposibil deoarece o anvelope de MTB lată se consideră a avea 2.4 inch, pe când una de fatbike are 3.6 – 4.6 inch. Asta înseamnă că trebuie să ai un cadru și o furcă pe măsură care să permită instalarea respectivei anvelope. Așadar, nu, în niciun caz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 5 =