Acum citesti
Hutchinson Kraken este noua anvelopă mtb cross country de 2.3”

Cu noua anvelopă Kraken, Hutchinson dorește să micșoreze diferența dintre ciclistul de trail și cel de cross country, combinând într-o singură anvelopă un profil rapid cu volum mai mare de aer și proeminențe mai mari pe laterale. Rezultatul este o anvelopă versatilă, pentru condiții uscate în general, care rulează rapid pe potecă și inspiră încredere când terenul devine tehnic.

Anvelopa a fost dezvoltată împreună cu riderii de Cupă Mondială de la Hutchinson. Folosind în față noua Kraken de 2.3″, iar pe spate Skeleton de 2.1″, David Valero de la MMR Racing spune că a obținut combinația ideală de viteză și aderență. Noua Kraken este disponibilă în două variante de carcasă: una mai „fină” cu 127 tpi, pentru concursuri și viteză și alta mai robustă, cu 66 tpi și carcasă anti-pană Hardskin, destinată cicliștilor recreaționali.

Hutchinson Kraken seamănă cu modelul Cobra, pe care îl și înlocuiește, fiind anevlopa ideală pentru singletrack și teren uscat mixt spre umed, hardpack stâncos.

Detalii tehnice

Hutchinson Kraken combină DNA-ul de concurs al anvelopei Hutchinson Skeleton cu proeminențe mai agresive pe zona de tranziție de pe centru spre margine, pentru a oferi încredere mai mare pe viraje. Centrul anvelopei este aproape continuu fiind aproape identic cu profilul de pe Skeleton. Apoi, proeminențele mai agresive de pe laterale sunt inspirate de la anvelopa Hutchinson Griffus.

Modelul de top din această gamă se numește Hutchinson Kraken Racing Lab și are în alcătuire trei compuși diferiți de cauciuc denumit Race Ripost XC. Baza profilului anvelopei este fabricată dintr-un cauciuc moale care, măsurat cu durometrul indică 65 ShA. Centrul este mai dur și mai rapid și măsoară 60 ShA în timp ce lateralele sunt cele mai moi, cu 50 ShA. Această specificație oferă aderență foarte mare pe viraje, dar și uzură mai rapidă în timp.

Hutchinson Kraken a fost gândită să funcționeze cel mai bine pe jantele mtb moderne cu lățime internă de 30 mm, fiind tubeless-ready.

Variante, preț și disponibilitate

Noile Hutchinson Kraken sunt fabritate într-o singură variantă și anume 29″x2.3″, dar 3 opțiuni de carcase. Două modele de top cu cauciuc Racing Lab și o variantă entry-level cu cauciuc normal. Modelele Racing Lab (RL) sunt fabricate în Franța, iar prețul anunțat este de 46 euro pentru modelul de concurs cu 127 TPI (greutate anunțată 700 g) și 51 euro pentru varianta cu 66 TPI și protecție Hardskin (greutate anunțată 800 g).

Hutchinson Kraken Racing Lab și Hutchinson Kraken Hardskin sunt disponibile în varaintele cu perete standard negru sau cel deosebit, maro. Modelul entry-level Hutchinson Kraken are un preț anunțat de 36 euro și va avea aceeași densitate de 66 TPI, protecție Hardskin, dar nu și cauciucul cu mai mulți compuși.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + fifteen =