Acum citesti
Reglaje facile ale poziției cu noul sistem Redshift

Direct din Statele Unite ale Americii vine o invenție care va fi un soi de mană cerească pentru practicanții triatlonului și al ciclismului de șosea care au în arsenalul propriu o singură bicicletă pentru ambele sporturi. Redshift, o companie din Philadelphia, pregătește lansarea unei tije de șa cu un mecanism care permite deplasarea șeii pe direcția față-spate, dar și un ghidon de triatlon cu montaj rapid.

redshift

Să începem cu tija de șa care propune un sistem cel puțin interesant. Mecanismul culisează pe direcția înainte-înapoi, iar implicația este că cele două poziții reprezintă cele specifice triatlonului și ciclismului de șosea. Mai precis, prima presupune o poziție mai apropiată față de ghidon și în același timp și mai ridicată, în timp ce cealaltă are un anume offset, similar cu tijele de șa convenționale. Mutarea dintr-o poziție în alta se face manual și plusul de greutate generat este de 60 de grame.

redshift_1

Cât privește ghidonul aero cu montaj rapid, s-ar putea ca acesta să facă din laboriosul proces al montării brațelor și cotierelor și al reglării acestora un lucru al trecutului. Inovația celor de la Redshift presupune existența unui suport permanent montat pe ghidon, de care tijele ghidonului de contratimp pur și simplu se atașează, în genul suporturilor pentru ciclocomputere sau faruri. Pentru o varietate mai amre de poziții, diferite distanțiere sunt disponibile, dar nici acestea nu complică lucrurile.

redshift_2

În montajul de mai jos este explicat de către producători modul exact de funcționare al acestor două inovații.

Cele două componente se află momentan în stadiul de proiect pe Kickstarter, însă după mersul lucrurilor, materializare acestuia este o problemă de “când” și nicidecum de “dacă”.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − 8 =