Acum citesti
Pedalele Speedplay revin pe piață, relansate de Wahoo, disponibile în România, plus model cu powermeter

În 2019 Wahoo a cumpărat cunoscuta marcă de pedale Speedplay, iar azi anunță că vom avea pe piață patru modele, plus opțiune de pedale cu powermetru, care urmează a fi lansate mai târziu anul acesta.

Forma distinctivă de „acadea” a pedalelor Speedplay cu două fețe, este prezentă încă din anii ’90. Astăzi, noile pedale Wahoo Speedplay păstrează designul care s-a dovedit a fi reușit, dar au fost îmbunătățite pentru a fi mai ușor de folosit, dar și pentru a avea nevoie de mai puțină întreținere.

Noile plăcuțe Wahoo, ce se fixează de pantof, sunt compatibile cu pedalele originale Speedplay. Astfel, poți folosi noile plăcuțe Wahoo cu vechile pedale Zero, sau vechile plăcuțe Speedplay cu noile pedale Wahoo Zero. Dar opțiunea este valabilă doar pentru seria Zero de pedale, nu și pentru celelalte.

Pedalele Speedplay sunt deosebite întrucât oferă, pentru șosea, posibilitatea de utilizare pe ambele fețe, ca la mtb, spre deosebire de cum sunt pedalele „normale” de șosea, care se fixează în pantof doar pe o singură parte. Noile pedale Wahoo Speedplay păstrează sistemul, însă îl îmbunătățesc având acum un „inel” de metal mai rezistent.

Toate pedalele Wahoo Speedplay au acum reglaj lateral de la zero la 15 grade. O specificație specială de la Speedplay, este că acest reglaj lateral poate fi ajustat, pentru a-ți menține călcâiul în interior sau exterior, în funcție de preferințele tale. Noile plăcuțe sunt compatibile atât cu pantofii cu 3 găuri în talpă (șosea), cât și cu cei cu 4 găuri (mtb).

Wahoo Speedplay – noile modele de pedale

Pentru moment vor exista patru modele de pedale Wahoo Speedplay, trei fiind similare, diferența constând în materiale. Wahoo Speedplay Nano, Zero și Comp toate oferă aceeași performanță, însă cu ax din titan și corp din carbon pentru Nano și ax din oțel plus corp din thermoplastic (Grivory) pentru Comp.

Speedplay Aero este a 4a opțiune de pedale Wahoo. La aceasta diferența constă în faptul că pedala poate fi folosită doar pe o parte, cealaltă având o placă aerodinamică.

Wahoo Speedplay cu powermetru

Nu există detalii legate de noua pedala Wahoo cu powermetru, în afară de numele care va fi POWRLINK Zero și de faptul că va avea două fețe, la fel ca pedala standard. Noile Powrlink vor avea ax din oțel și o greutate anunțată de 276 g. Prețul nu a fost anunțat.

Pedalele Wahoo Speedplay – preț și disponibilitate în România

Noile pedale Wahoo Speedplay vor fi disponibile în România prin dealerul oficial WheelSports Romania, începând cu aprilie 2021, dealerul oferind un discount de lansare de 10% față de prețul afișat. Se pot face deja precomenzi. Prețurile oficiale sunt următoarele:

  • Wahoo Speedplay Comp – 730 lei
  • Wahoo Speedplay Zero – 1.100 lei
  • Wahoo Speedplay Aero – 1.350 lei
  • Wahoo Speedplay Nano – 2.200 lei

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × three =