Acum citesti
Pedale Tioga fără ax


Asemenea pedalelor de la Canfield, cei de la Tioga lansează un model de pedale de tip platformă, fără ax. Corpul pedalelor MT-ZERO se prind de o anexă denumită ZEROaxle bolt. Aceasta face defapt legătura între brațul angrenajului și corpul pedalei preluând dealtfel, cea mai mare parte a forței exercitate de piciorul celui care pedalează.



Aceste anexe sunt dotate evident cu rulmenți, care conform celor de la Tioga sunt de 5 ori mai rezistenți decât rulmenții unor pedale cu ax.


Tioga a testat aceste pedale pe biciclete de Cross Country, Maraton și All Mountain garantându-le o durabilitate mare. Pedalele sunt compatibile cu angrenaje 9/16″, corpul este realizat din oțel și nu din aluminiu, pentru a rezista șocurilor puternice, atât rulmenții cât și corpul pedalei pot fi oricând înlocuite și vor fi oferite în culoarea albă, argintie sau neagră.


Greutatea nu este însă atât de mică pe cât te-ai fi așteptat. Tioga MT-ZERO cântăresc 500 de grame! Prețul va fi de aproximativ 100 de euro și vor putea fi comandate începând cu luna octombrie 2011.


via Tioga



Vezi Comentariu (1)
  • Axul este; anexa aia are totusi un ax, numai ca este minimalizat…..
    Fara AX nu poate functiona!….este imposibil!!
    Ce intra in rulmenti(in inelele interioare) si face legatura cu corpul pedalei tot AX se numeste, indiferent cat de scurt este.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + 11 =