Acum citesti
BBB Forcemount BDP-14 (2015)

Când vine vorba de pedale, nu doar Shimano, Crank Brothers sau Look trebuie să fie pe listă. Producătorul olandez BBB spre exemplu, oferă trei astfel de modele pentru biciclete de munte, așadar o gamă restrânsă, însă croite pentru buzunarul fiecăruia dintre cumpărători. Modelul Forcemount BDP-14 concurează direct cu modelul M540 al celor de la Shimano (deși modelul M520 este de fapt cel mai popular), însă sunt cu peste 50 de grame mai ușoare/pereche.

Construcția pedalelor Forcemount este de asemenea mai compactă, de aici și greutatea mai mică. Corpul pedalei construit din oțel este suficient de mare pentru a oferi un minim de confort pe distanțe lungi, mai mic ca la Shimano dar infinit mai mare decât în cazul pedalelor CrankBrothers EggBeater. Axul este construit din Cr-Mo, sunt dotate cu rulmenți pentru o durabilitate mare, iar tensiunea poate fi ajustată cu ajutorul unui șurub (cu cheie imbus de 3mm). Sunt desigur compatibile cu sistemele SPD de la Shimano.

Unghiul de deblocare este mai închis decât în cazul pedalelor Shimano M520/540, făcând astfel o priză mai bună, însă fiind necesară o mai mare fermitate atunci când dorești să scoți pantoful din pedală. Design-ul aduce cu un produs mai scump de 250 de lei (preț recomandat), ceea ce reprezintă un plus. Cu cele 294 de grame ale sale, reprezintă astfel nu cea mai ieftină pedală de calitate de pe piață, însă una care reușește să combine în mod excelent calitate, durabilitatea, greutatea și prețul.

Pedalele au fost folosite în competiții și plimbări timp de 3 luni, fără a se ivi probleme de construcție sau funcționare.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × four =