Acum citesti
Primire pietroasă pentru un grup de cicloturiști, în județul Sălaj

România are un potențial cicloturistic de invidiat, dar are și o problemă pe măsura acestei comori: faptul că este locuită sau, cel puțin, faptul că anumiți cetățeni țin să se ridice la înălțimea renumelui dobândit în ani grei de trudă. În asentimentul acestui aspect, vă aducem și noi știrea că un grup de cicloturiști a fost atacat cu pietre, dar și alte obiecte voluminoase ce dezvoltă o inerție de invidiat, în județul Sălaj.

Cum au decurs faptele este încă neclar pentru că poliția locală a oferit mai multe declarații care nu se suprapun în totalitate. Cert este că Tony Knott, în vârstă de 67 de ani şi de origine canadiană, ar fi fost lovit cu o cărămidă. Grupul în care se află alături de încă alți 18 cicloturiști a fost literalmente victima unei ambuscade a unor cetățeni de etnie romă care nu doar că au dat cu pietre și cărămizi în ei, ci le-au și întins o sfoară pe mijlocul drumului pentru a-i împiedica să înainteze. Tactica de vânătoare a băștinașilor a fost atât de nemiloasă, încât nici măcar șeful de post din zonă nu a avut curaj să se prezinte la fața locului. Chiar dacă cicloturiștii care au cetățenie canadiană, britanică, australiană, italiană şi neo-zeelandeză au fost puși într-o situație nemaiîntâlnită de-a lungul voiajului lor care a început la Sankt Petersburg și se va termina la Istanbul, ei au ales să nu depună plângere.

Vezi Comentarii (22)
  • Ah… de ii starpea Hitler, pe toti, ce bine era… urasc natia asta, indiferent de varsta. Un tigan printre romani, mai poate sta… dar un roman printre tigani, nu… astia te jupoaie de viu, manca-i-ar viermi…

  • scarbit de-a dreptul… tocmai m-am intors din Belgia unde am facut ture sa vizitez locuri noi de unu singur si chiar le spuneam prietenilor acasa ca nici unul din cei cu care m-am intalnit pe drum nu m-a privit cu alti ochi cand spuneam ca-s roman… degeaba suntem departe de civilizatie 🙁

  • Este foarte nasol, un pont foarte urat pentru tara noastra cu atatea locuri frumoase de vazut. Eu am fost cu bicicleta prin romania mai multe zile in sensul ca 16 zile cu cortul si am trecut prin niste sate de credeam ca ne omoara asa se uitau si tipau, ne injurau am fost lovita peste mana miau furat flaconul de pe portbagajul bicicletei credeau ca e racoritoare dar era apa 😛 . Pacat. Nu e destul ca te clacsoneaza soferii te mai bat si romii cand intrii in sate.

  • Ceea ce e de invidiat la tigani (nu mi-e frica si cu atat mai putin rusine sa le spun asa) este unitatea grupurilor. Indiferent de scop ei raman uniti. Daca in loc sa vorbim pe net am merge si le-am sparge capetele sunt convins ca a 2-a oara s-ar gandi de mai multe ori inainte de a organiza o alta ambuscada.

  • Din pacate, in nenorocirea asta de tara, mereu trebuie sa ne ferim de cate ceva: ba soferi tampiti, ba tigani, ba caini, ba ursi turbati. Constat din ce in ce mai mult ca suntem lasati de izbeliste, sa ne descurcam cum putem, la voia sortii, nimeni nu mai e interesat de nimeni, nu mai exista cine sa te apere, cine sa respecte legi, pe tren calatoresti la mila lui Dumnezeu, se fura elemente de sina (vezi intarzierile uriase de pe linia Constanta-Bucuresti de zilele astea) in zona Fetesti, ducand la intarzieri de cate 5 ore ale trenurilor ce vin dinspre Constanta. Am ajuns sa traim ca in jungla. Daca va uitati si in mijloacele de transport, cand se urca controlori si sunt deja colorati mancand seminte si ascultand manele, cei care ar trebui sa ii dea jos nici macar nu ii vad, trec pe langa ei ca pe langa copaci. Fimi-ar scarba de tara asta…

  • la fel am patit in satele din jud Sibiu, Altina, Nocrich si Birghis, unde majoritatea satenilor sunt ciori, am vb cu un militian de acolo si a spus ca nu are ce sa le faca sunt prea multe „ciori” si ca e mai bine sa nu mai trecem pe acolo

  • Ce sa le faci? Nu putem trai cu ei, nici sa-i alungam nu putem, ca vin UE si Madonna sa ne zica ca suntem rasisti. E greu dar trebuie sa aratam ca suntem civilizati daca ne consideram europeni si sa facem ceea ce trebuie, adica actiuni civice, sa-i tragem la raspundere pe politisti, jandarmi, primari, prefecti, ministrii si presedinti pentru atacul la libertatea noastra in propria tara. Tiganii se comporta ca niste triburi de inapoiati din vremuri apuse si lucrurile nu se vor schimba atat timp cat nu-i forteaza nimeni sa-si trimita copii la scoala si sa-i scoatem cumva din saracie (ma refer la cei multi, nu la bulibasa si alte ranguri din trib). Dar si politita ar trebuii sa se comporte dupa sloganul „lege si ordine”. Deci ce facem dragi Romani?

  • Si le mai dam drepturi si ajutoare sociale, ca-s europeni.
    Trebuie sa facem ceva ca incep sa aiba drepturi mai multe ca noi.
    Sapun as face din toti!

  • Am auzit de unele sate unde intri doar cu jandarmeria. Ma intreb oare daca erau 50 de biciclisti sau 100, tot mai erau atacati, chiar tot satul era plin numai de salbatici? Daca treceam singur pe acolo, ce pateam, mai ajungeam acasa?

  • Ce sa-i faci, asta e riscul cand faci excursii in lumea a treia. I-o pus dracu’ sa intre in sate de tigani.

    Trebuia sa-si cumpere orice ghid turistic, unde scrie ce pericole exista in tara asta : soferi agresivi, caini vagabonzi si pe-alocuri bastinasi periculosi.

  • Oh da!..urasc din tot sufletul tiganii. Sincer, inca n-am intalnit un tigan omenos, un tigan cinstit, un tigan civilizat. Tiganii tot tigani raman, indiferent de situatie. Degeaba plangem daca nu luam atitudine. Intamplari din acestea nefericite vor mai fi in viitor, iar noi, iar vom comenta pe ici, pe colea, cat de mult uram tiganii. Trebuie luata atitudine. Un caz real, cat se poate de real. Nu dau numele orasului. In urma cu vreo 10 ani, un tigan a omorat un politist. Ce a urmat a fost demn de un scenariu de film. In cardasie cu presa, ca sa nu se afle nimic, timp de vreo cateva nopti, la rand, mascatii intrau in comunitatiile de tigani si dadeau in stanga si in dreapta…fara sa intrebe. I-au zapacit cu bataia nopti la rand. Credeti-ma, acum puteti circula in voie prin aceste comunitati de tigani din orasul respectiv fara sa vi se intample ceva. Morala: cu animalul te comporti ca cu un animal (scuzati-mi cacofonia). Hai va rog, nu ma luati cu chestii antisemite si alte balarii…tiganii nu sunt oameni, sunt animale. Ca sa scapam de imaginea proasta ce ne-o fac aceste creaturi, musai un Ku-Klux-Klan made in Romania.

  • mama lor de ciori nespalate..i-as pune la reparat gropile si la facut poteci prin padure. mai scapam de ei legal..cu ajutorul ursilor =))))))))))

  • Nu mai dati vina pe tigani degeaba. Ei au ajuns asa pentru ca au fost lasati sa faca ce vor de catre politie/justitie ( care din cate stiu eu e formata in majoritate de romani ). Nimeni nu se oripileaza cand un „mare” politician roman da tunuri de milioane de euro si este scos basma curata ci doar cand vede asemenea intamplari la stirile de la ora 5. Solutia neipocrita ar fi o justitie corecta, nu un al doilea Holocaust.

  • @ FS, sa fim seriosi, daca alta minoritate ar fi lasta in pace, s-ar comporta tot asa ?

    Tiganii sint asa de cand exista, nu e nevoie de un Holocaust, dar autoritatile trebuie sa ia masuri agresive daca vor sa-i civilizeze.

  • Ca fapt divers (nu tin partea nimanui), daca privesti mai departe de aparente, ilegalitatile facute de romani provoaca mai multe prejudicii si suferinte decat cele facute de tigani (care de unii singuri n-ar reusi mai nimic). Din partea mea infractorii (din majoritate sau minoritati ) pot sa se comporte cum vor ei…..in puscarie. Atunci n-am mai avea astfel de intamplari si nici probleme de constiinta („cine nu cunoaste istoria este condamnat sa o repete”). Si ca sa nu fim total pe langa subiect: cate din bicicletele romanilor sunt cumparate de la ….tigani?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × five =