Acum citesti
Traseu bicicletă – circuit Vulcanii Noroioși

Vulcanii Noroioși din județul Buzău, sunt sunt printre cele mai populare destinații turistice din România. Pe de o parte este ușor de ajuns la ei și pe de altă parte sunt spectaculoși și cu o geologie foarte interesantă, în special pentru cei mici.

În Buzău găsim trei zone cu vulcani noroioși: Beciu, Pâclele Mari și Pâclele Mici. Dacă la Pâcle se ajunge foarte ușor, inclusiv cu mașina, vulcanii de la Beciu sunt mai retrași, dar și cei mai activ din punct de vedere al „bolborosirii” noroiului. Îți recomandăm să vizionezi clipul de mai jos și vei afla toate detaliile pentru a putea face și tu un tur reușit cu bicicleta pe la vulcani. Track-ul gps îl poți downloada de aici.

Îți mai recomandăm să ai suficient de multă apă la tine pentru acest tur de 31 km. Întrucât zona e destul de descoperită, vei găsi puțină umbră pe traseu, iar dealurile Buzăului sunt vestite pentru caniculă, în special în timpul lunilor de vară.

Traseul se desfășoară pe suprafață bună de rulare, aproximativ 50% asfalt și 50% macadam, deci puține șanse de noroi chiar și după ploaie. Însă nu uita că urcările sunt abrupte. Chiar dacă tura poate fi parcursă de oricine, fiind vorba doar de dealuri, ține cont că urcările vor fi destul de grele. Totuși, cum traseul este scurt, îl vei putea termina înainte de lăsarea serii. Bicicleta potrivită pentru acest traseu este cea de trekking, gravel sau mtb.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + thirteen =