Acum citesti
Mountain Bike în Carpații Nordici

Clubul de Cicloturism „Napoca” (CCN) invită publicul clujean joi, 27 septembrie 2012, de la ora 20:00, la Biblioteca Heltai din Cluj-Napoca la o proiecție de imagini pe tema „Mountain Biking în Carpații Nordici”.

Prezentarea va fi o ilustrare fotografică a unei ture de cicloturism montan de o săptămână prin Munții Gutâi, Lăpuș și Țibleș, ce a însumat sute de kilometri pe drumuri forestiere, pastorale și de căruță, de-a lungul nordului Carpaților Orientali, cu peste 5.000 de metri diferență de nivel.

Cei peste 20 de participanți din România și Germania au putut admira de pe biciclete peisajele naturale, dar și diverse atracții culturale din Țara Maramureșului, Năsăudului și Lăpușului. Grupul a trecut prin văi și culmi pitorești cu păduri și pajiști, lacuri și cascade, dar a vizitat și Cimitirul Vesel de la Săpânța, mănăstiri, biserici de lemn, muzee și case tradiționale.

Nu au lipsit nici micile aventuri generate de condițiile meteo dificile, drumuri existente doar pe hartă sau distruse de ape, dar și dezamăgirile create de rănile peisagistice ale mineritului sau practicilor abuzive de exploatare forestieră. Pe de altă parte, bucuria interacțiunii cu natura și cu atâția oameni deosebiți, cu ospitalitate și tradiții frumoase a contrabalansat părțile mai puțin frumoase.

Acțiunea a fost organizata de Clubul de Cicloturism Napoca în cadrul programului „Bike Romania” de explorare, testare și documentare cicloturistică a Carpaților românești, derulat cu începere din anul 1999 în colaborare cu Uniunea Generala a Bicicliștilor din Germania (ADFC) și beneficiind în ultimii ani de egida Federației Bicicliștilor din Romania (FBR) la care CCN este afiliat și îi asigură președinția.

La finalul proiecției, cei interesați au oportunitatea de a se înscrie ca membri aderenți în Clubul de Cicloturism „Napoca” – o asociație turistică, sportivă, civică și ecologistă care militează de peste 20 ani pentru un om sănătos într-un mediu sănătos, rezultând o dezvoltare durabilă a societății.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × five =