Acum citesti
Traseu bicicletă – Tour du Victoria, Făgăraș

Acest traseu de bicicletă și cicloturism, are ca punct de pornire și finiș, orașul Victoria, de la poalele Făgărașului. Este o tură ușoară, fără dificultăți tehnice, potrivită pentru orice nivel de antrenament și desfășurat pe drumuri cu trafic extrem de redus. Este ideal de pedalat cu prietenii, părinții, copiii. Ține însă cont de faptul că dacă este cald, poate fi epuizant. Am făcut acest traseu în două variante de lungime, de 60 km și 45 km. Așa că dacă tura mare este prea lungă pentru tine, o poți scurta la 45 km. Bicicleta potrivită pentru acest tur este bicicleta gravel sau mtb. Ambele track-uri gps le poți descărca de aici.

Tura noastră începe din orașul Victoria, din parcarea Lidl. Este foarte convenabil întrucât, înainte de plecare, te poți aproviziona de la magazin, cam cu orice. Tura principală are 60 km din care doar vreo 8 sunt drum forestier, iar restul asfalt. Este o tură relaxantă, care traversează multe sate, în care poți face pauze și reaproviziona, la nevoie.

Noi am făcut traseul în sensul invers al acelor de ceasornic, mai precis, începând cu drumul forestier de la poalele Făgărașilor, la care ajungi după 12 km de asfalt. Returul se face pe asfalt, pe drum de câmpie, înapoi spre Victoria. Trebuie ținut cont de faptul că întoarcerea, pe asfalt și peste dealuri, este însorită. Este puțină umbră așa că pregătește-te să transpiri puțin. Neapărat să ai la tine crema de soare, dacă ești într-o perioadă estivală, și multă apă.

Ține cont și de faptul că tura lungă, trece printr-o arie de “protecție sanitară”. Este o zonă largă, îngrădita, cu paznic la intrare. Aparent nu este interzis să o traversezi, paznicul de la poartă fiind foarte prietenos și dispus să ne deschidă. Vei întâlni această poartă la km 36 al traseului. Tura scurtă, de 45 km, ocolește această zonă.

Peisajul întâlnit este simplu și pitoresc. Cât ești pe latura sudică a traseului, drumul de la poalele Făgărașilor, vei merge destul de mult și prin pădure, priveliștea spre munte fiind de multe ori obturată de copaci. Pe partea de nord însă, returul cum ar veni, vei vedea în permanență pe stânga creasta munților. Sunt destul de departe, însă tot ies poze frumoase.

Statistici:

  • Lungime: 60 km sau 45 km
  • Diferență de nivel: 473 m sau 350 m
  • Durată: 5 ore, plus pauze (ritm relaxat)
  • Surse de apă: magazine sătești
  • Download track GPS

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + twenty =