Acum citesti
Înscrieri deschise la “mondialul” Brompton

Înscrierile la Campionatul Mondial Brompton au fost deschise ieri, iar bătaia pe locurile disponibile e mai mare ca niciodată. Doar în decursul zilei de ieri, 30% dintre locuri au fost adjudecate. Dacă mai punem și cele două evenimente noi din acest an, Brompton Sprint și Brompton Marathon, obținem una bucată cursă de zile mari pentru dependenții de adrenalină pe pliabile.

Lansarea deschiderii înscrierilor a fost marcată duminică, atunci când o gașcă pe pliabile a dat o tură pe velodromul din Manchester, după care a dat cu tifla vremii tipic britanice și a făcut o tură prin sus-numitul oraș. La plimbare au participat câțiva dintre protagoniștii ediției de anul trecut a campionatului, printre care Rachael Elliot, Gavin Morton sau Michael Hutchinson.

Campionatul Mondial Brompton este acum un punct de reper în calendarul competițional al oricărui temerar și a sa pliabilă. După ani de antrenamente zilnice spre locul de muncă, el este invitat să își măsoare forțele cu alții asemeni lui în data de 19 august a anului curent. În 2011, 750 de doamne și domni perfect respectabili, în sacou, cu cravată și pantaloni trei sferturi, s-au înscris în epopeea de 13 kilometri din jurul Palatului Blenheim din Oxfordshire.

Însă organizatorii și-au păstrat câțiva ași în mânecă. Katharine Horsman, căpetenia acestora, spune că ediția de anul acesta a campionatului, a 7-a la număr, va fi mai amplă decât cele desfășurate până acum, prin insăși faptul că se va întinde pe două zile. Așadar, mitul cum că pliabilele britanice sunt bune doar pentru o navetă scurtă este pe cale de a fi spulberat public, pentru că în ochii bromptoniștilor get-beget nici măcar nu existase.

În total, la Campionatul Mondial Brompton 2012, vor fi disponibile 750 de locuri pentru cursa clasică, cea de 13 kilometri, 300 de locuri pentru Brompton Marathon și 120 pentru Brompton Sprint.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × five =