Acum citesti
Evoluție mulțumitoare pentru Tuşnad Cycling Team în Serbia şi Rusia

Echipa Tuşnad Cycling Team a concurat, la sfârşitul săptămânii trecute, la două curse care au avut loc în Rusia și Bosnia Herțegovina şi Serbia. Rezultatele au fost satisfăcătoare pentru echipa ciucană, deși și-ar fi dorit mai mult.

În Bosnia Herțegovina şi Serbia, echipa Tuşnad Cycling Team a fost formată din bulgarul Gerganov Balev Evgeni, ungurul Lovassy Krisztián, slovacul Ternovsek Marcel şi rutierii harghiteni Lukács Arnold şi Török Imre.

Pe 20 aprilie, la Banja Luka, a avut loc un criteriu de 30 de ture care însumau în total 45 de kilometri, la care ciclistul maghiar Lovassy Krisztian s-a clasat pe locul 3.

A doua zi, la prima cursă sub egida UCI – Banja Luka – Belgrad I (Banja Luka – Brcko 187 km), Lovassy a terminat pe locul 10, ceilalți rutieri de la Tuşnad Cycling Team închiend cursa în pluton. Singurul care a abandonat a fost Torok Imre, din cauza unor probleme tehnice.

Duminică, la cursa Banja Luka – Belgrad II (Bijelina – Belgrad 196 km) rutierul bulgar de la TCT, Evgeni Gerganov a terminat pe locul 26. Un loc mult mai bun ar fi putut obţine Lovassy, care a avut, însă, pană de cauciuc cu 15 kilometri înainte de finish. Organizatorii au avut probleme cu radioul cursei şi nu au avertizat la timp problema lui rutierului, motiv pentru care mașina tehnică a echipei Tușnad nu l-a putut ajuta. Mașina neutră de depanare i-a dat o roată lui Lovassy, dar a fost prea târziu, el încheind cursa pe locul 52.

Am rămas cu un gust amar dn cauza acestei probleme, întrucât  Lovassy putea termina cursa pe un loc fruntaş, a spus managerul echipei, Torok Attila. El a mai adăugat că întrecerile din Bosnia şi Serbia au fost de folos echipei, rutierii colaborând foarte bine pe parcursul celor trei zile.

În ansamblu se poate spune că aceste curse din Bosnia și Serbia ne-au fost de folos. Tânărul Lukacs Arnold a concurat foarte bine la primele sale curse UCI şi a terminat în fiecare zi etapele, a ajutat echipa, ceea ce este un lucru foarte bun și ne dă speranțe pentru viitor. De asemenea, Lovassy este într-o foarte bună formă și promite mult pentru cursele următoare. Toată echipa a lucrat foarte bine în cele trei zile, a conchis Torok Attila.

Tot în această perioadă a avut loc în Rusia GP of Adygeya, la care au luat parte 125 de cicliști din Rusia, Ucraina, Bielorusia, Moldova, Azerbaijan, Kazahstan, România. La start s-au aliniat echipe puternice, precum Rusvelo sau Katusha, dar şi echipe naționale din Kazahstan, Ucraina sau Belorusia.

Echipa  TCT a fost formată din Novák Carol Eduárd, Braico Alexander, Cioban Sergiu, Csicsáky Tamás, Lázár Nándor şi Sebestyén Szabolcs.
Cele mai bune rezultate au fost obţinute în etapa a 3-a când moldavii Braico Alexander şi Cioban Sergiu s-au clasat pe locurile 8 şi respectiv 18. De asemenea, în etapa a 5-a, Sergiu Cioban a ocupat locul 15, iar Eduard Novak locul 31, în condiţiile în care a fost singurul sportiv cu dizabilităţi care a concurat la cursa rusească.

Clasament general:
1. Ilnur ZAKARIN – Katusha
2. Sergey FIRSHANOV – Rus Velo
3. Alexander BUDARAGIN – Rusia
30. CIOBAN Sergiu- Tuşnad Cycling Team
37. BRAICO Alexander- Tuşnad Cycling Team
81. NOVAK Eduard – Tuşnad Cycling Team

 Liderul echipei Tuşnad Cycling Team, Eduard Novak, a declarat că a fost o cursă foarte dificilă, cu un pluton compact şi foarte bine pregătit, iar participarea rutierilor de la TCT a reprezentat un test pentru competiţiile viitoare.

A fost foarte dificil, cu un pluton compact şi foarte bine pregătit, unde s-a văzut şcoala rusească de ciclism. Pentru noi scopul concursului a fost de pregătire înaintea unui sezon important şi chiar dacă nu am obţinut rezultate remarcabile am reuşit să ne verificăm nivelul de pregătire. (…) Pentru noi sunt importante lunile iunie, iulie şi august iar acum suntem în aprilie şi a fost un test foarte bun, a declarat Eduard Novak.

Următoarea cursă UCI la care va participa echipa Tuşnad Cycling Team este GP of Dobrich, din Bulgaria, în perioada 3-6  mai.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + nineteen =