Acum citesti
Echipa Katusha, pusă pe roți de Canyon

Echipa profesionistă de ciclism Katusha are ambiții mari pentru 2012 și pentru anii ce urmează. Hans-Michael Holczer, fostul director al Gerolsteiner, va conduce formația și s-a asigurat că nume importante precum Denis Menchov, Joaquim Rodriguez sau Oscar Freire vor îmbrăca tricoul Katusha cel puțin în sezonul care urmează.

Rutierii vor fi consiliați de către Erik Zabel și Michael Rich. Dacă primul nu mai necesită vreo prezentare, el având mai mult de 200 de victorii profesioniste și fiind de 6 ori cel mai bun sprinter al Turului Franței, despre Michael Rich putem spune că este specialistul din umbră, deși și el are în palmares un aur Olimpic la contratimp. Ambii au fost sportivi profesioniști la cel mai înalt nivel, iar experiența lor va aduce un avantaj în tabăra rusească.

Această resursă umană prețioasă va fi dublată de bicicletele care vor fi puse la dispoziție. După parteneriatul de succes cu Omega Pharma-Lotto, Canyon a bătut palma cu Katusha și va livra acestei echipe 2 modele.

Primul este Ultimate CF SLX, o bicicletă care se remarcă prin rigiditate, confort și greutate redusă. Bicicleta a avut parte deja de botezul focului după ce Philippe Gilbert și echipa sa i-au testat limitele în 2011, bifând numeroase victorii cu acest model. Mai mult, revistele de biciclete Roadbike și Tour au declarat acest cadru câștigător în cadrul testelor comparative efectuate. Principala îmbunătățire a modelului pentru acest an este tehnologia VCLS, folosită în construcția tijei de șa. Prin aceasta se asigură un plus de confort, fără a face rabat de eficiență în ceea ce privește poziția ciclistului.

Aeroad CF este vârful gamei de biciclete Aero produse de Canyon. Țevile ovalizate și subțiate caracterizează aspectul acestui model, dar îi îmbunătățesc și aerodinamica. Din păcate, greutatea este cea care are de suferit, însă nu foarte mult. Ideea din spatele bicicletelor Aero este viteza și confortul, două aspecte care adesea se lovesc cap în cap, dar această discuție o vom dezvolta într-un material separat. Aeroad CF va fi folosită cu preponderență în cursele solicitante și cu un profil plat, precum cursele clasice de primăvară.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + 4 =