Acum citesti
Căști noi de la Scott cu tehnologia MIPS

Posibil să fi auzit de MIPS de la producătorul de căști POC. Acum este rândul lui Scott să apeleze la această tehnologie, pentru a-și face căștile mult mai sigure. MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) are rolul de a diminua forțele de rotație care acționează asupra capului în momentul impactului. Cum s-a ajuns la această concluzie? În urma mai multor teste, cercetătorii au stabilit că în majoritatea cazurilor, impactul are loc în diagonală și nu drept.

De aceea, căștile cu tehnologia MIPS beneficiază un strat adițional care permite căștii să se deplaseze prin rotație, astfel capul și mai ales creierul, întâmpinând mai ușor impactul.

Căștile care se vor bucura de noua tehnologie se numesc Taal și Lin. Lin este o cască de tip OneSize pentru activități cicliste universale și oferă o circumerință de 54 până la 61 de cm. Taal se adresează în special bicicliștilor care iubesc ieșirile la munte, fiind disponibilă în trei dimensiuni distincte: S, M și L, de la 51 până la 61 de cm. Ambele căști vor fi foarte bine aerisite și vor beneficia de o plasă împotriva insectelor.

via Scott

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =