Acum citesti
Bicicleta placată cu alamă a celor de la Shinola

Oțelul, carbonul, titanul, aluminiul sau combinațiile acestor materiale reprezintă litera de lege a bicicletelor moderne și contemporane. Imaginația însă este limitată doar de tabelul periodic al elementelor chimice și atunci când cineva vrea să producă ceva special, granițele se întind mult mai departe decât cutuma industriei. Cam cum au făcut cei de la Shinola, cu bicicleta lor placată cu alamă.

Că Shinola nu se ocupă tocmai de fabricarea bicicletelor, este altă poveste, sau mai degrabă un amănunt care nu le-a stricat planurile. Ei au luat o bicicletă fabricată de Waterford Precision Cycles și au aplicat alama pe cadru, aripi și apărătoare de lanț, au mai adăugat și o lampă din vremuri demult apuse, și au obținut un unicat în toată puterea cuvântului.

Cum ceasurile de mână sunt specialitatea Shinola, deși ei se îndeletnicesc și cu biciclete, dar nu ca ocupație principală, și progenitura cu două roți vine să servească acestui accesoriu. Bicicleta nu va fi de vânzare, nu vor mai fi produse altele, ci acest singur exemplar va servi companiei producătoare în expozițiile de ceasuri la care va participa. Ca obiect decorativ, firește…

Hand built steel frames – Waterford, WI from Shinola on Vimeo.

Vezi Comentariu (1)
  • Intradevar, bicicleta asta face multe capete sa se intoarca. Arata superb si calitatea nu se poate contesta.
    Vorbesc ca unul care a vazut procesul de fabricare al bicicletelor Shinola. Eu sint ceasornicar la Shinola si ma ocup de producerea si calitatea ceasurilor Shinola, care sint foarte deosrbite de ce se gaseste pe piata.
    Pentru cine vrea sa cumpere o bicicleta Shinola, preturile incep la $2500.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 4 =