Acum citesti
Piste de biciclete în Craiova


Vești bune pentru adepții bicicletei din Craiova. Primăria face primii pași către realizarea unei rețele mai ample de piste de biciclete dedicată celor care preferă acest mijloc de transport alternativ. Primele piste au apărut deja în Parcul Romanescu și după cum poți observa chiar din fotografii, acestea sunt exploatate deja de către bicicliști.



Nu cunoaștem cu exactitate planurile de dezvoltare pentru infrastructura dedicată bicicliștilor, dar cu siguranță vor urma noi investiții de acest gen.



Vezi Comentarii (13)
  • Salutare,

    Buna initiativa dar foarte slabut inceputul…. sper sa si continue.

    In ceea ce priveste traseul de piste din Romanescu…pfff, o porcarie si credeti-ma stiu ce vorbesc. Sunt ciclist si sunt din Craiova dar cu rusine pot spune ca acest oras cred ca este unul dintre cele mai necivilizate orase in ceea ce priveste traficul; cat despre atitudinea soferilor fata de ciclisti si bikeri… execrabila. Si eu sofez si vad zilnic ce se intampla in trafic.

    Pistele din parc sunt cam inutile din ce am vazut eu: traseul e scurt, vesnic ocupat de pietoni sau carucioare cu copii, iar o plimbare pe ele de cele mai multe ori se termina cu siguranta cu o cearta, ceva urlete si injuraturi din partea pietonilor ce sunt adesea de o nesimtire crasa. URAT!

  • DE CE?!?!……;)… pai nu s-a intors tuciuriul de Solomon la conducere.
    In Craiova daca nu porti slapi sau n-ai BMW de „BeHarca” cu maneaua la maxim nu esti trendy-fancy… asa ca sa nu va mirati cand probabil dupa reabilitarea centrului, bicicletele vor fi interzise in multe zone centrale (parcuri, alei pietonale, etc.). Daca tot au macelarit centrul orasului cu ocazia „modernizarii” zonei, macar sa faca si piste pt. biciclete… asta asa ca sa nu se planga dupa aceea ca infrastructura nu le permite.
    In fine… problema e ca ce scriem noi aici n-are nici un ecou… poate doar asa ca sa ne mai varsam nervii si noi ;)…
    In curand nici off-road n-o sa mai facem ca ne calca taranii cu „jeep-urile”.
    NUMA’ BINE SI VREME BUNA LA PEDALAT TUTUROR!
    PS: a nu se considera acest coment ca fiind unul cu conotatie politica

  • pe 26 august ora 18 va asteptan in fata parcului Nicolaei Romanescu la statuie
    Green Cycle va propune sa participati la prima miscare Critical Mass din Craiova .
    Speram ca prin aceasta actiune sa trezim interesul autoritatilor locale pentru a amenaja piste speciale in tot orasul pentru ca biciclistii sa se deplaseze in conditii de siguranta , sprijinind totodata mijloacele alternative de deplasare nepoluante.

    Va propunem urmatorul traseu: Parcul Romanescu (statuie, ora18.00), Calea Unirii, Str.Alexandru Macedonski, Str.Aries, Calea Bucuresti, Bulevardul Decebal, Str.Caracal, Str.Anul 1848, Bulevardul Gheorghe Chitu, Calea Unirii, Parcul Romanescu .

  • Vineri ca vineri, problema este ca e la ora 6, iar unii din noi atunci pleaca de la serviciu. Nu putem ajunge instantaneu de la serviciu la parc.

  • Nu am putut ajunge ieri la meeting :(.Cand este urmatorul?Am fost azi in parc sa vad ce au facut si sunt sterse cu un spray de rahat.Cariva oameni nu stiau si au luat amenda :|.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × two =