Acum citesti
Triada MTB Avrig 2021, ediție cu număr record de participanți

Trei zile de concursuri, 150 de kilometri de trasee de mountain bike și 650 de concurenți aliniați la Start. Acesta este, pe scurt, bilanțul Triadei MTB Avrig, care a revenit în forță anul acesta, sincronizându-se aproape perfect cu relaxarea măsurilor de protecție anti – COVID.

Este a doua ediție în care, concurenții mai bine pregătiți, s-au întrecut 3 zile consecutiv. Competiția pe etape a fost câștigată anul acesta de francezul Pierre Geoffroy Plantet, de la CSU Scott ProCycling.

Competiția de E-MTB, un segment destul de nou pe scena competițională de profil, a stârnit un interes neașteptat, 36 de concurenți fiind înscriși la această categorie. Deși bicicletele sunt asistate electric, participanții au pedalat pe trasee lungi și epuizante. Pentru a valorifica la maximum potențialul acestor trasee, ne gândim să organizăm, în următorii ani, o competiție dedicată exclusiv bicicletelor electrice.

Concursurile pentru copii au adunat la această ediție un număr impresionant de participanți. Aproape 180 de copii între 4 și 14 ani au luat startul, la cele 10 categorii din cadrul competiției. Traseul de tip XCO a fost amenajat în grădina Palatului Brukenthal și în zona centrală a orașului, fiind unul suficient de provocator pentru cei mici, mai ales datorită elementelor artificiale adăugate.

Duminică, au avut loc concursurile de o zi – de 30 km, 45 km și 70 km,  plus un concurs de 20 km, la Categoria Family, rezervată copiilor însoțiți de câte un adult.

“A 7-a ediție a Triadei MTB Avrig a atras un număr record de participanți, cel mai probabil și ca urmare a perioadei lungi de inactivitate și restricții. Am avut concurenți motivați, vreme excelentă, trasee grele dar frumoase și rezultate pe măsura efortului depus. Toată lumea a respectat regulile de protecție sanitară și nu am avut incidente deosebite în cadrul competiției. Aventura pe două roti continuă! Ne vedem pe 7 – 8 august, pentru actul 2 din Triada MTB 2021 la Păltiniș! “

Rezultatele complete, pe etape și categorii,  pot fi vizualizate pe https://triadamtb.ro/avizier/.

Triada MTB Avrig a fost organizată de Scott ProCycling Romania, sub egida Federației Române de Ciclism. Evenimentul a fost cofinanțat și sprijinit de Primăria orașului Avrig și a fost cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu. La buna desfășurare a evenimentului și-au adus aportul Poliția Orașului Avrig, Poliția Locală Avrig, Inspectoratul de  Jandarmi Județean Sibiu.

Sponsorii și partenerii evenimentului au fost URGO, TIEMME, GEIGER, GLS, SCOTT, OPTcycling, MAPEI, BOSCH, POWER BAR, POLAR, OLYMPUS, SHIMANO, KENDA, ACTION SPORT, Palatul Brukenthal, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu.

Partener de mobilitate – ALIAT. Partenerii media ai Triadei MTB Avrig au fost Radio Guerrilla, TVR, Tribuna, Sibiu 100%, bikeFM, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro. Traseele de concurs au fost puse la punct împreună cu Ocolul Silvic Avrig și Ocolul Silvic Izvorul Florii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 4 =