Acum citesti
Trofeul Chindiei a dat startul Triadei MTB

Triada MTB 2012 a debutat duminica trecută, 29 aprilie, la ora 12.00, când s-a dat startul primeia dintre competiţiile incluse în program. Este vorba despre  Trofeul Chindiei MTB de la Târgoviște. În această primă etapă au concurat 350 de ciclişti.

Pe traseu s-au consumat 1200 de litri de apă şi băuturi energizante, 200 de kilograme de fructe şi 500 de batoane. La final, fiecare participant a primit o porţie de paste.

Vremea foarte frumoasă, traseul în stare excelentă şi atmosfera plăcută din zona de start/sosire au contribuit la un eveniment sportiv deosebit, organizat pentru prima dată la Târgovişte. S-au oferit premii în bani şi produse în valoare totală de 13.000 lei. Cei 60 de câştigători au primit trofee şi diplome.

Următoarele două competiţii din cadrul evenimentului ciclist sunt: Brașoc XCM din 17 iunie 2012, organizată la Brașov şi Geiger MTB Challenge (ediţia a 5-a) din 19 august 2012, organizată la Sibiu.

Prin acest eveniment, organizatorii își doresc promovarea României turistice și, în același timp, propun publicului larg un stil de viață activ, sănătos și ecologic, prin practicarea ciclismului.

Pentru prima dată în România, această serie de competiții are un clasament general al cărui scop este, pe de o parte, premierea celor mai buni mountain bikeri din România, iar pe de altă parte, posibilitatea fiecărui participant de a se evalua în comparaţie cu ceilalţi competitori din întreaga ţară. De asemenea, cu această ocazie, s-a instituit o standardizare a nivelului calitativ de organizare a competiţiilor de mountain bike din punct de vedere al traseelor, premiilor, logisticii, cronometrajului etc. La această serie, în viitor, vor putea adera şi alte competiţii naţionale care respectă standardele în ce priveşte organizarea. În premieră, sunt implementate standardele și regulamentele internaţionale în competiţiile de mountain bike private din România.

 

Vezi Comentarii (2)
  • NU a fost usor!!! Mai ales ca a fost primul maraton la care particip.Catararile grele ca si unele coborari. Ne vedem la Brasov 🙂

  • Unica mea dezamagire in acest maraton este ca discul triadei este de plastic. In filmuletul de prezentare este dat de inteles ca ar fi metal (frana, scantei, metebist adevarat…). Trist.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − 7 =