Acum citesti
Triada MTB Păltiniș

Deși trăim vremuri stranii Triada MTB nu putea lipsi din peisajul competițiilor de mountain bike nici în acest an. Menționăm că organizarea acestei competiții sportive va respecta regulile și recomandările sanitare în vigoare. Pe site-ul evenimentului am publicat un document cu toate informațiile necesare participanților și sperăm ca aceștia să ne ajute să respectăm regulile și să avem o competiție în condiții sigure. Accesul în zona de start sosire va fi permis doar sportivilor și staff-ului acestora.

foto Tibi Hila

Sâmbătă se vor desfășura probele olimpice (XCO), competiții ce vor conta în același timp ca și etapa 1 a Cupei Naționale a României XCO. Probabil cel mai reprezentativ circuit din țară pentru această disciplină va pune sâmbătă la încercare îndemânarea celor mai buni sportivi români și nu numai. Competițiile rezervate categoriilor Elite și Juniori sunt înscrise în calendarul UCI (Uniunea Ciclistă Internațională) și până în prezent și-au anunțat prezența sportivi din Franța și Argentina. Cursa cea mai importantă, cea a sportivilor Elite, va avea startul la ora 15:15 la Arena Platoș Păltiniș.   

foto Tibi Hila

Duminică 19 iulie va avea loc ediția a 13-a a deja celebrei competiții Geiger MTB Challenge. Startul și sosirea rămân la Arena Platoș Păltiniș și competiția este desemnată în acest an ca și Campionat Național de Mountain Bike Cross Country Maraton. Traseele de concurs îi vor duce pe participanți în zone pitorești și spectaculoase ale Munților Cindrel.

foto Tibi Hila

Traseul lung măsoară 78 de kilometrii și va trece prin  apropierea vârfului Cindrel la peste 2.000m altitudine. Temerarii care vor alege acest traseu vor avea de urcat în total aproximativ 3.000m și probabil primii vor ajunge la sosire după aproximativ 5 ore de pedalat. Traseul scurt în schimb va fi ceva mai ușor dar nu mai puțin interesant, parcurgând 37 de kilometrii în jurul stațiunii Păltiniș. Cei mai puțin experimentați vor putea și ei concura pe un traseu de 14 de kilometrii denumit „Fun”.

Programul competițiilor:

Vineri 17 IULIE 2020

10:00 – 16:00 Înscrieri și preluare numere
15:00 – 17:00 Antrenamente oficiale XCO
18:00 – Ședința tehnică XCO

Sâmbătă 18 IULIE 2020
07:30 – 16:00 Înscrieri și preluare numere
09:00 – start XCO Copii
10:30 – start XCO Master și Amatori masculin
13:30 – start XCO Juniori masculin/feminin, Cadeți masculin/feminin
15:15 – start Elite masculin/feminin
17:30 – Festivitate de premiere
18:00 – Ședința tehnică Geiger MTB Challenge/Campionatul Național XCM

Duminică 19 IULIE 2020
08:00 – 09:00 Înscrieri și preluare numere
09:45 – Alinierea concurenţilor la start
10:00 – Start Geiger MTB Challenge/Campionatul Național XCM
17:00 – Festivitate de premiere

Triada MTB Păltiniș este organizată de Scott ProCycling Romania, sub egida Federației Române de Ciclism. Sponsorii evenimentului: ZuzuFit, TIEMME, URGO, SCOTT, GEIGER, OPTcycling, MAPEI, POWER BAR, POLAR, AVstore.ro, SHIMANO, KENDA, ACTION SPORT. Arena Platoș Păltiniș este și în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul acesteia. Parteneri media: Virgin Radio, Tribuna, Sibiu 100%, bikeFM, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro. Detaliile legate de înscrieri, program, trasee, clasamente etc. pot fi găsite pe site-ul www.triadamtb.ro și pe pagina de facebook.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =