Acum citesti
Triada Mountain Bike 2012 debutează în acest weekend

Cu 20 de ani de experiență în ciclism, după 5 ediţii de Geiger MTB Challenge şi numeroase alte competiţii de mountain bike cross country organizate, Procycling te invită între 27 aprilie și 19 august, la Triada MTB 2012 – 3 competiţii de mountain bike ce se vor desfășura în 3 orașe din România: Târgoviște, Brașov și Sibiu.

Prin acest eveniment, organizatorii își doresc promovarea României turistice și, în același timp, propun publicului larg un stil de viață activ, sănătos și ecologic, prin practicarea ciclismului.

Triada va debuta în 29 aprilie 2012 cu prima dintre competiţii: Trofeul Chindiei MTB de la Târgoviște.

La doar o oră de Bucureşti, traseul competiţiei de la Târgovişte este suficient de tehnic şi solicitant pentru a pune la încercare abilităţile participanţilor, dar accesibil, în acelaşi timp, oricărui practicant al mountain biking-ului. Pe lângă peisaje naturale inedite, în traseu se întâlnesc Turnul Chindiei din Târgovişte şi 3 mânăstiri-monument ale judeţului Dâmboviţa: Mânăstirea Dealu, Mânăstirea Viforâta şi Mânăstirea Gorgota. Varianta lungă a traseului are 52 de km şi o diferenţă de nivel de 1600 m, iar varianta scurtă are 38 de km şi o diferenţă de nivel de 1000 m.

Următoarele două competiţii din cadrul evenimentului sunt: Brașov XCM din 17 iunie 2012, organizată la Brașov şi Geiger MTB Challenge (ediţia a 5-a) din 19 august 2012, organizată la Sibiu.

Pentru prima dată în România, această serie de competiții va avea un clasament general al cărui scop este, pe de o parte, premierea celor mai buni mountain bikeri din România, iar pe de altă parte, posibilitatea fiecărui participant de a se evalua în comparaţie cu ceilalţi competitori din întreaga ţară. De asemenea, cu această ocazie, va exista o standardizare a nivelului calitativ de organizare a competiţiilor de mountain bike din punct de vedere al traseelor, premiilor, logisticii, cronometrajului etc. La această serie, în viitor, vor putea adera şi alte competiţii naţionale care respectă standardele în ce priveşte organizarea. În premieră, vor fi implementate standardele și regulamentele internaţionale în competiţiile de mountain bike private din România.

Pentru regulament, trasee, înscrieri în competiție, precum și pentru alte detalii adresate publicului larg, vă rugăm să accesați pagina de web www.bikeromania.ro.

Realizarea acestei serii de concursuri de mountain bike este posibilă, în primul rând, cu sprijinul sponsorului principal al seriei, Mapei.

Fiecare eveniment este realizat în parteneriat cu autorităţile locale, respectiv Primăria Târgovişte, Primăria Braşov şi Primăria Sibiu.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + 12 =