Acum citesti
Triada MTB Păltiniș 2020

Triada MTB Păltiniș, două competiții de mountain bike autentic pe care vremea extremă le-a transformat într-un eveniment epic. Aproape 250 de concurenți împărțiți pe categorii s-au prezentat la startul celor două zile. Proba de XCO (proba olimpică de mountain bike) a crescut în acest an fiind înscrisă în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) la categoria Class 1. Din păcate în condițiile actuale, deși au existat mai multe intenții de participare, doar 3 sportivi din afara României (Franța și Italia) au avut curajul să participe. Competiția de maraton (XCM), a 13 ediție a Geiger MTB Challenge, a contat ca și Campionat Național


În ziua de sâmbătă au fost programate competițiile de XCO, concursurile fiind și prima etapă a Cupei Naționale de României de XCO. Primii care au luat startul au fost copiii între 11 și 14 ani, au urmat  sportivii master și amatori, iar începând cu ora 15 au concurat riderii categoriei Elite. Deși a plouat aprope toată ziua și traseele au devenit mult mai dificile cei mai mulți concurenți, inclusiv cei mici, au avut curajul să le parcurgă și, cel mai important, nu s-au înregistrat accidentări grave.

La Elite a câștigat francezul Pierre – Geoffroy Plantet (Equipe Velo Oberland) urmat fiind de Lucian Logigan (CSU Scott ProCycling) și Jean Demoulin (materiel-velo.com). La feminin a câștigat Eszter Bereczki (Velocitas). La clasa juniorilor a câștigat Răzvan Grec (CSU Scott ProCycling) urmat de Eduard Kubat (Dinamo BikeXpert Racing Team) și Rareș Hogaș (HPM Pro Mountain Sports Iași). Natalia Mănescu (CS Petrolul Ploieși) a fost singura curajoasă care a participat la categoria junioare. Rezultatele complete pot fi vizualizate aici.

Deși la startul zilei de duminică s-au aliniat aproape 250 de concurenți, doar 65 au avut curajul să dea piept cu traseul de maraton, probabil cel mai greu traseu din România și printre cele mai dificile din lume la această disciplină. 57 au reușit să și termine concursul, ceea ce reprezintă o creștere față de anul trecut chiar și în condițiile actuale ale traseului. Din cauza vremii extreme s-a efectuat o modificare de ultim moment a traseului astfel încât concurenții nu rămas doar puțin timp în zona de gol alpin unde condițiile meteo au fost ploaie, vânt și 6 grade Celsius.  

Bogdan Duca (Dinamo BikeXpert Racing Team) a teminat primul la maraton cu un timp de 4 ore 27 de minute fiind astfel și noul campion național în această disciplină, urmat de Ede Molnar (Dinamo BikeXpert Racing Team) și Pierre – Geoffroy Plantet (Equipe Velo Oberland). Deși traseul este unul extrem de dur anul acesta s-a înregistrat un record de participare la feminin, respectiv 11 concurente. A câștigat Manuela Mureșan (Seven Pro Sport) urmată de Eszter Bereczki (Velocitas) și Cora Balteș (Călărași Cycling Team).


Pe traseul scurt, cel de 37 de kilometri, cei mai rapizi au fost sportivii juniori. A câștigat Răzvan Grec (CSU Scott ProCycling) urmat de Patrik Pescaru (NoMad Merida CST) și Rareș Alecu (Giant Romania). Clasamentele complete ale zilei de duminică pot fi găsite aici.

Triada MTB Păltiniș este organizată de Scott ProCycling Romania, sub egida Federației Române de Ciclism. Sponsorii evenimentului: ZuzuFit, TIEMME, URGO, SCOTT, GEIGER, OPTcycling, MAPEI, POWER BAR, POLAR, AVstore.ro, SHIMANO, KENDA, ACTION SPORT..

Arena Platoș Păltiniș a fost și în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul acesteia. O parte din trasee au fost alese și pregătite în colaborare cu Direcția Silvică Sibiu. Parteneri media: TVR, Virgin Radio, Tribuna, Sibiu 100%, bikeFM, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × two =