Acum citesti
Traseu – Dranovăţu, Bărăști, Găneasa

propulsat_de

Text: Daniel Mihai Florea

De aceasta data nu va voi povesti o tura de munte. Va fi o tura facuta in primavera in zona de campie (chiar si aici sunt locuri frumoase, trebuie doar gasite) dar tot pentru MTB. Atunci cand am planificat traseul nici nu imi trecea prin cap prin ce locuri frrumoase vom trece.

Am plecat Slatina de langa podul care traverseaza Oltul si am mers o bucata pe dig dupa care am coborat in albia inundabila a raului. Am mers asa pana la barajul de la Arcesti. Aici am intrat pe un drum comunal, din dale de beton, pe care am mers cateva sute de metri, apoi am reintrat pe aratura (off-road), adica am mers in paralel cu un canal de irigatii, iar apoi peste islaz am ajuns pana in Dranovatu. Am urmat drumul pietruit care ne-a scos  in Izvoru, loc unde am facut si o pauza mai lunga pentru mancare si refacerea rezervelor de lichide. Dupa plecarea din Izvoru aveam sa ne indreptam spre portiunea cea mai spectaculoasa a turei. Asta pentru ca a urmat intrarea in padure, nu inainte de a da peste o stana pozitionata chiar pe o urcare. Din fericire nu am avut probleme.

Odata intrati in padure s-a schimbat cu totul atmosfera. Desi am avut parte de multe balti, nu ne-am facut probleme (daca vroiam sa ne intoarcem curati am fi ales asfaltul).

Insa in urma neatentiei am ratat o intersectie abia ghicita, asa ca am ajuns pe un alt islaz de unde a trebuit sa urmam acelasi drum pe care il parcurg vitele pana in Barasti. Aici am facut o noua pauza, am stat la taclale cu localnicii dupa care am plecat mai departe prin padure catre Bistrita Noua. A fost o frumusete.

Din Bistrita trebuia sa mergem peste camp, dar avand in vedere starea drumului, am preferat sa iesim pe europeanul care ne-a dus in Ganeasa si de aici, dupa o alta pauza, catre Slatina.

Articol postat în original pe PrinRomaniaSiNuNumai.blogspot.ro de Daniel Mihai Florea. Povestea completă o puteţi citi aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × four =