Acum citesti
Turul Ciclist European 2012 a ajuns în România

România are un potențial cicloturistic impresionant, dar prea puțini dintre noi suntem conștienți de acest lucru, iar cei care au putere de decizie, nici măcar atât. Dar se pare că acesta a fost folosit cel puțin parțial de către Comisia Europeană care a organizat Turul Ciclist European 2012 care trece în acest an prin țara noastră și este în curs de desfășurare.

Turul Ciclist European este o expediție cicloturistică organizată anual din 2010 și are ca obiectiv evidențierea traseelor propice pentru cicloturism. Anul acesta, 12 oameni au pornit pe bicicletele lor de la Vidin pentru a se opri la Tulcea, acolo unde Dunărea se varsă în Marea Neagră. Ei au pornit în data de 20 august din respectiva localitate și vor parcurge circa 900 de kilometri. În data de 22 august, grupul a intrat pe teritoriul României pe la Turnu Măgurele, iar ieri a plecat din București după ce a avut mai multe întâlniri cu diverse ONG-uri. Ei urmează să mai treacă prin Oltenița, Călărași, Fetești, Cernavodă, Hârșova, Brăila, Galați, vor mai face o scurtă buclă prin Republica Moldova și se vor opri la Tulcea în data de 1 septembrie.

Grupul de cicloturiști este condus de Ernst Piehl, fost oficial de rang înalt în cadrul Consiliului Europei, al Parlamentului European și al Comisiei Europene, iar ei au venit prin aceste părți pentru ceva mai mult decât a pedala. Cu toții au luat parte la conferința de presă de a avut loc în ziua sosirii lor în Capitală la sediul din Reprezentanței Comisiei Europene, pentru a explica inițiativa lor și a provoca la dialog, în următoarele zile, autoritățile locale din localitățile străbătute de turul ciclist. Membrii grupului au mai scos in evidență faptul că pe teritoriul României nu au fost însoțiți de cicloturiști autohtoni, iar pe acestă cale îi invită să se alăture caravanei lor care va parcurge următorul itinierariu:

Marți, 28 august – Oltenița – Călărași – Fetești cca. 100 km

Miercuri, 29 august – Fetești – Hârșova – Cernavodă cca. 60 km

Joi, 30 august – Hârșova – Brăila via malul estic al Dunării – Măcin cca. 80 km

Vineri, 31 august – Brăila – Galați – Giurgiulești (Rep. Moldova) și retur la Galați 73 km

Sâmbătă, 1 septembrie – Galați – Tulcea cca. 73 km

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 4 =