Acum citesti
Noi biciclete Lapierre pentru 2014: Zesty și Spicy

lapierre_Spicy_927Team_2014Producătorul Lapierre cu sediul în Franța, la Dijon, a reproiectat complet gamele de biciclete All Mountain și Enduro pentru 2014 și nu doar că aduc cu sine mai multe noutăți, dar să fim sinceri, arată excelent.

Lapierre Spicy 2014 (foto stânga) este un bun exemplu pentru cele afirmate mai devreme. Bicicleta va rula pe roți de 27.5 inch și va fi dedicată traseelor de enduro, fiind echipată cu suspensii de la RockShox, de 160 de mm. Cadrul este derivat din Zesty, dar este modificat pentru a face față suspensiilor mai mari. Nicolas Vouilloz și-a adus contribuția la realizarea acestei biciclete, ce va fi oferite în trei versiuni distincte de echipare. Modelul de top, cu cadru de carbon, va fi dotat cu controlul automat al suspensiilor, e:i Shock, un angrenaj 1×11 de la Sram și o furcă Rock Shox Pike.

În ceea ce privește rigiditatea cadrului, aceasta a fost îmbunătățită semnificativ: 16% pentru basculă, 28% în dreptul Bottom Bracket-ului și 8% mai rigid în dreptul headtube-ului. Greutatea cadrului va fi de 2.5 kg, iar unghiul headtube-ului de 66.5 grade. Prețul nu este încă stabilit, dar zvonurile spun că bicicleta va fi oferită la un preț de până în 7.000 de euro.

Lapierre Zesty All Mountain 2014, în versiunea de top, va fi echipată tot cu un cadru din carbon, asemănător cu cel al lui Spicy, dar poziția ghidonului va fi mai joasă, iar suspensiile ceva mai rigide. Cursa oferită de suspensii va fi de 150 mm și va rula bineînțeles pe roți de 27.5 inch. Va fi disponibil în 6 versiuni, dintre care 3 cu cadru de carbon și 3 cu cadru de aluminiu. Bicicleta va avea un unghi al headtube-ului de 67.5 grade.

lapierre_Zesty_727_2014

Ultimul, dar nu cel din urmă, Zesty TR 29er reprezintă prima bicicletă cu roți de 29 de inch cu care francezii intră pe piața de biciclete All Mountain. Bicicleta se orientează către iubitorii de poteci montane, suspensiile sale oferind o cursă de 120 de mm. Geometria este agilă datorită lungimii ponderate a bicicletei. Unghiul headtube-ului este de 69 de grade și va fi disponibil asemenea lui Zesty All Mountain în 6 versiuni, dintre care 3 cu cadru de carbon și 3 cu cadru de aluminiu

lapierre_Zesty_TR_929_2014

via Lapierre

Vezi Comentarii (2)
  • De 7.000 de euro mai bine iti cumperi o masina :)) Pacat ca e asa de scumpa, ca design-ul e foarte atragator, dar presupun ca isi face treaba pe drumurile accidentate/montane. Pacat ca aceste biciclete, si nu numai, sunt asa de scumpe. 🙁 Dar e super bicla :X

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − two =