Acum citesti
Noi biciclete de enduro pentru 2015

Apex Asia Project Bike

Ansamblul suspensiei din aceasta imagine este gândit să ofere o schimbare dramatică a ratei de întărire pe măsură ce suspensia lucrează. La acest lucru contribuie şi o lungire a ţevilor chain stay. Rezultatul o întărire semnificativă a suspensiei atunci când pedalezi. Aceste specificaţii presupun faptul că nu ai nevoie de amortizări deosebite pentru a micşora mişcarea suspensiei cât şi faptul că pot fi folosite în cadru shock-uri mici. În acest moment se caută un fabricant care să pună în producţie acest sistem.

Apex Asia Project Bike

Astro Catalogue Frames

Astro este una din cele mai cunoscute companii care oferă, direct din catalog, variante de cadre. Acum ei lansează o nouă bicicletă buna pentru trail, all mountain şi enduro disponibilă în varianta cu cadru din carbon şi aluminiu.

Astro Catalogue Frames

Canyon Spectral Carbon 1

Canyon şi-a îmbunătăţit bicicleta de trail revizuind geometria şi adăugând o nouă variantă din carbon. Ţevile top tube au fost alungite şi pe varianta de aluminiu şi pe cea din carbon fiind disponibile o mulţime de variante de echipare.

Canyon Spectral Carbon 1

Corratec Hard Fully

Corratec a găsit inspiraţie în industria auto şi a adăugat o secţiune de elastomer la suspensia spate. Acesta adaugă puţină suspensie însă rolul principal este să fie activă la şocurile mici lucru pe care un shock pe aer îl face mai greu.

Corratec Hard Fully

Corsair Revo

Modelul Revo se alătură colecţiei celor de la Corsair oferind o suspensie de 160mm potrivită pentru all mountain şi enduro. Bicicleta este disponibilă în variante de cadru M, L şi XL. Pentru fiecare variantă lungimea ţevii top tube este foarte generoasă. Bicicleta dispune de un head angle de 66 grade, chainstay-uri de 435mm şi o înălţime a BB-ului de 358mm.

Corsair Revo

Cube Stereo 140 Super HPC

Noul Stereo foloseşte o nouă tehnologie a carbonului denumită C68. Fibrele aplatizate din carbon (spre deosebire de cele rotunde) necesită mai puţină răşină. Rezultatul se traduce prin 8% mai mult carbon şi 8% mai puţină răşină lucru care oferă o greutate mai mică păstrând însă rigiditatea. Modelul de vârf costă 6.999$ şi are o greutate de 10,9 kg. Pentru Stereo 140 Cube oferă 3 variante de cadru: carbon C68, carbon standard şi aluminiu.

Cube Stereo 140 Super HPC

Felt Compulsion 10

Noul Compulsion 10 de la Felt are doar 12,8 kg, impresionant pentru o bicicletă full suspension destinată disciplinelor extreme trail şi all mountain. Bicicleta dispune de geometrie mai relaxată şi mai joasă păstrând totuşi suspensia Equilink marca Felt. Pentru 4.600$ poţi avea versiunea mai bună cu echipare SRAM X01/Pike/Monarch+. Pentru 3.500 $ poţi avea versiunea Compulsion 30 cu o echipare puţin mai slabă.

Felt Compulsion 10

Ghost Riot LT

Noul Riot LT foloseşte ansamblul RIOT al suspensiei pentru a oferi 130mm de cursă. La aceasta se adaugă furca de 150mm, mai mult cu 2cm faţă de modelul standard Riot. Acest lucru face ca unghiul furcii să devina şi mai relaxat la 66 grade.

Ghost Riot LT

Ghost Riot prototip

În acest moment Ghost testează o versiune a modelului Riot la care au pus o furcă de 160mm. Bicicleta are acelaşi ansamblu RIOT al suspensiei spate însă cu mai multă cursă. Bicicleta este folosită acum şi testată pe circuitul European Enduro. Dacă totul merge bine va intra în producţie în 2016.

Ghost Riot prototip

Intense Carbine 29 Factory Build

Pornind de la succesele pe care le-au avut cu modelele 2014 Intense oferă din nou opţiuni de fabrică pe mai multe din bicicletele lor. Carbine 29, cu suspensia de 140mm dispune de noul shock spate Cane Creek DB Inline, roţi ENVE, furcă RockShox Pike de 160mm, componente Renthal, frâne Shimano şi transmisie Sram XX1. Această bicicletă e gândită să poată face orice mulţumită unui unghi generos al furcii de 67 grade şi anvelopelor grase Maxxis.

Intense Carbine 29 Factory Build

Intense Spider 29 Factory Build

Puţin bling nu strică. Spider 29 foloseşte componente similare cu Carbine 29 însă este optimizată pentru o viteză şi agilitate mai mare potrivite pentru gusturile mai multor ciclişti de trail.

Intense Spider 29 Factory Build

Knolly Endorphin 27.5

Bicicleta de trail de la Knolly primeşte ceva îmbunătăţiri faţă de echiparea anului trecut cum ar fi roţile de 27,5 inch, o micşorare a cursei de la 140 la 130, un spate puţin mai lung şi ghidere internă opţională a cablurilor. Greutatea cadrului, inclusiv shock, este de 2,95 kg.

Knolly Endorphin 27.5

Marin Attack Trail XT 7

Bicicleta cu o suspensie de 150mm, Attach Trail, se întoarce pentru 2015 cu puţine modificări, dar va fi disponibilă şi într-o variantă mai accesibilă din aluminiu. Cadrul foloseşte linkul QUAD 3 de la Marin.

Marin Attack Trail XT 7

Nicolai Helius AC

Nicolai a oferit modificări minore la modelul lor Helius AC destinat disciplinelor trail, all mountain şi enduro. Geometria a evoluat bicicleta fiind disponibilă în 3 variante de suspensii: 140, 150 şi 160 mm, cea din urmă primind o ţeavă downtube mai mare pentru a face loc roţii şi suspensiei mai mari.

Nicolai Helius AC

NS Snabb E1

După ce la început cei de la NS şi-au dorit un design mai complex, s-au întors totuşi la o bicicletă cu link Horst şi geometrie modernă pentru a crea o nouă bicicletă destinată disciplinelor trail şi enduro. Rulând pe roţi de 27,5 inch Snabb este disponibilă în două variante – cu suspensii RockShox Pike/Debonair sau X-Fusion Sweep/Monarch R.

NS Snabb E1

Nukeproof Mega AM

Nukeproof rămâne cu cadrele de anul trecut însă a upgradat echiparea şi culorile. Mega AM primeşte un shock spate RockShox Monarch Plus Debonair, noi jante şi anvelope, frâne mai bune şi câteva opţiuni noi de culori care ies bine în evidenţă.

Nukeproof Mega AM

Orange Alpine 160

Orange continuă să rafineze modelul lor Alpine 160. Dispunând de o cursă de 160mm şi roţi de 27,5, Alpine primeşte, de asemenea, şi un top tube mai lung, un unghi al furcii puţin mai relaxat şi ghidare internă pentru şa şi cabluri.

Orange Alpine 160

Polygon Collosus N9 XTR

Bicicleta de all mountain / enduro de la Polygon va fi disponibilă în 2015 cu echipare Shimano 2×11. Frânele sunt Shimano XTR, iar furca Fox 36. Bicicleta este gata de atac mulţumită unei pipe scurte de 50mm şi ghidonului lat de 740mm.

Polygon Collosus N9 XTR

Salsa Bucksaw

Gândită de la început drept o bicicletă full suspension fat bike, Bucksaw foloseşte suspensia spate Split Pivot a lui Dave Weagle, pe faţă având furca Rockshox Bluto cu o cursă de 100mm. Bicicleta este perfectă pentru aventuri, călătorii şi explorări.

Salsa Bucksaw

Salsa Spearfish Carbon

Bicicleta cu suspensii de 80/100mm, Spearfish, primeşte un nou cadru din carbon reducând 226 gr din greutate. În acelaşi timp rigiditatea cadrului a fost mărită mulţumită acestei versiuni din carbon.

Salsa Spearfish Carbon

Salsa Horsethief Carbon

Şi Salsa Horsethief primeşte cadru din carbon pentru 2015

Salsa Horsethief Carbon

Transition Patrol

Prima din cele trei biciclete Transition este varianta Patrol cu suspensii de 160mm şi roţi de 27,5 inch destinată ramurilor trail şi enduro. Cu un unghi al furcii de 65 grade, ţevilor chainstay de 430mm şi un BB drop de 15mm, bicicleta urmăreşte trendul modern de biciclete pentru trail mai lungi şi mai joase.

Transition Patrol

Transition Scout

Această bicicletă este una cu suspensii mai mici, dar tot pentru trail. Folosind roţi de 27,5 inch bicicleta dispune de un unghi al furcii de 67 grade, ţevi chainstay de 425mm şi un BB drop de 24mm. Bicicleta se adresează celor care nu au nevoie de suspensii prea mari în schimb apreciază mai mult o manevrabilitate bună

Transition Scout

Transition Smuggler

Smuggler transpune caracteristicile întâlnite la Transition Scout la o bicicletă cu roţi 29er. Cu un unghi al furcii de 67,5 grade şi ţevi chainstay de 435mm bicicleta dispune de mai puţină suspensie pentru a face loc roţilor mari.

Transition Smuggler

Yeti SB6C

Chiar acum câteva săptămâni Jared Graves a fost văzut concurând la Crankworx Enduro World Series pe un prototip SB6C. Acum bicicletă este lansată oficial. În timp ce este asemănătoare cu modelul SB5C, SB6C primeşte un inch suplimentar de suspensie spate şi o geometrie şi mai capabilă. Se vede imediat că este făcută să rupă poteca.

Yeti SB6C

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + 17 =