Acum citesti
BIONICON EDISON EVO ENDURO vine cu îmbunătăţiri pentru 2015

Marca germană Bionicon are ceva istorie la activ, timp în care au dezvoltat nişte tehnologii proprii destul de interesante. Noul Bionicon Edison EVO pentru enduro duce posibilităţile de reglare la un nou nivel.

BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 01

Bicicleta este complet customizabilă. Poţi schimba braţele link-ului, ţevile seatstay, părţi din suspensie, cadrul poate fi ajustat pentru suspensie de 160 sau 180mm, roţile pot fi de 26 sau 27,5 inch, poţi regla înălţimea de încălecare, iar multe din acestea le poţi face din mers. În plus bicicleta este mai uşoară faţă de modelul anterior.

În centrul atenţiei se află sistemul Bionicon Effect de reglare a suspensiei. Acesta include furci şi shock-uri proprii la care se adaugă butonul pneumatic care îţi permite să ajustezi unghiurile bicicletei pentru a putea urca mai bine, coborî mai bine sau orice altceva. Este activată de greutatea corpului şi are efect minim asupra suspensiei mulţumită sistemului deştept 2×2 de cartuşe de aer şi extensiei montantului shock-ului.

Geometria cadrului se ajustează prin simpla apăsare a acestui buton. Butonul deschide o valvă care permite circulaţia aerului din furcă spre shock şi invers. Spre exemplu dacă îţi laşi greutatea peste ghidon va micşora furca şi va creşte spatele pentru a urca mai eficient.

BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 09

Cartuşul 2×2 primeşte numele de la cele două camere cu aer pozitiv. Este un design flotant, iar fiecare cameră poate fi umplută separat cu aer pentru a regla fin progresia şi suspensia. Camera superioară este folosită şi de furtunurile pentru ajustare a cursei în timp ce camera inferioară este folosită exclusiv pentru funcţiile suspensiei.

BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 13

Aerul este împins din camera superioară a furcii în montantul shock-ului care devine extins ridicând astfel spatele bicicletei. Amortizarea, rata arcului şi presiunea aerului sunt neafectate astfel şi performanţele sunt neafectate.

BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 02

Unghiurile tijei de şa şi ale furcii devin mai abrupte însă înălţimea BB-ului rămâne cam aceeaşi bicicleta permiţând astfel o trecere mai bună în comparaţie cu alte biciclete la care doar furca se micşorează inaltimea BB-ului devenind mai mică.

BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 12

Efectul general este acela că furca este mai joasă, spatele mai sus, corpul tău beneficiind de o poziţie mai neutră şi potrivită pentru urcare.

Bicicleta este construită în jurul acestui sistem însă a fost construit şi un adaptor care permite folosirea şi a altor shock-uri cum ar fi al modelelor Cane Creek Double Barrel. Vei pierde însă doar reglajul cursei.

BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 04

Cupele headset-ului permit folosirea furcilor double crown sau standard, conice.

BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 05

Cursa suspensiei spate este reglabilă prin înlocuirea linkurilor. Bionicon a renunţat la ideea bolţurilor cu poziţii multiple din acelaşi motiv pentru care a renunţat şi la urechile înlocuibile ale schimbătoarelor spate: rezistenţă şi rigiditatea. Pentru a schimba mărimea de roată trebuie să alegi furca potrivită şi să introduci seatstay-ul corect. Fiecare mărime de roată primeşte propriul stay dedicat astfel încât totul se potriveşte perfect.

BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 03

Vei putea alege intre: bicicletă complet echipată sau doar set cadru, roşu sau gri, 26 inch sau 27,5 inch, cursă de 160 sau 180mm, Spec 0 sau Spec 1. Toate bicicletele de 26 inch primesc furcă Bionicon Double Agent double crown, iar cele de 27,5 inch primesc X-Fusion Metric HLR cu cartuşul 2×2. Ambele folosesc un shock Magura TS RC.

BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 06

Spec 0 primeşte frâne Sram Guide RSC, transmisie X01, roţi DT Swiss sau Novatec, anvelope Schwalbe, tijă de şa reglabilă KindShock LEV, ghidon Answer, pipă marcă proprie şi manşoane Ergon GA1. Preţul este de 3.500 Euro însă există o ofertă specială de 2.500 Euro pentru primele 200 de comenzi disponibilă doar pentru luna august.

BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 08

Spec 1 merge pe X9, frâne Sram Guide R, roţi DT Swiss şi anvelope Schwalbe, ghidon Answer sşi manşoane Ergon. Preţul este de 2.900 Euro. Seturile cadru primesc o suspensie standard Rockshox şi un preţ de 1.900 Euro.

BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 11 BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 10 BIONICON EDISON EVO ENDURO 2015 07

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 5 =