Acum citesti
Lance Armstrong este pus sub acuzare

Agenția Americană Anti-Doping (USADA) i-a făcut o surpriză nefastă septuplului câștigător al Turului Franței Lance Armstrong ieri când a înaintat o plângere împotriva acestuia pentru presupusa folosire a substanțelor dopante.

Cu toate acestea, acțiunea celor de la USADA nu reprezintă o amenințarea prea mare pentru texan. Acuzațiile aduse se referă la niște probe de sânge ale lui Armstrong din 2009 și 2010 care indică folosirea unor substanțe precum eritropoetina și a unor fapte precum trasnfuziile sanguine. Ca urmare, lui Armstrong i se va interzice participarea în orice fel de competiții oficiale până la soluționarea situației. Deși retras din ciclismul profesionist, sportivul american participă în mod curent la competiții de triatlon.

Aceste acuze nu sunt primele aduse ciclistului american, în luna februrarie a acestui an fiind stins un proces care s-a întins pe durata a doi ani și în care acestuia îi erau aduse aceleași acuzații. Diferența este că Armstrong nu a fost singurul implicat atunci, ci și foștii săi coechipieri de la echipa US Postal Service, Floyd Landis și Tyler Hamilton. O altă diferență este că primul a scăpat fără nicio sancțiune, în timp ce celorlalți doi li s-au retras titlurile câștigate.

Pe site-ul personal, Lance Armstrong scrie că acuzațiile în prezentul proces sunt identice cu cele din procesul în care a fost achitat, martorii sunt tot aceeași și că totul este o orchestrație menită să îi retragă cele 7 ediții câștigate ale Turului Franței. Tot el menționează că de-a lungul carierei sale de sportiv, care s-a întins pe parcursul a 25 de ani, nu a fost declarat pozitiv la niciunul din cele peste 500 de teste anti-doping efectuate.

De cealaltă parte, USADA nu îl vizează doar pe Armstrong, ci și pe mentorul și directorul său sportiv Johann Bruyneel și încă 10 cicliști al căror nume nu a fost făcut public.

Nu în ultimul rând, Uniunea Ciclistă Internațională declară într-un comunicat de presă că, pentru prima dată, a fost informată de către USADA de acțiunile pe care le întreprinde. Deși nu cunoaște informațiile pe care agenția americană le are, UCI va urmări parcursul lucrurilor îndeaproape și, în măsura informațiilor de care va dispune, va lua act când situația o va cere.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 − 5 =