Acum citesti
Decizia în cazul Contador se va afla în ianuarie

Triplul câștigător al Turului Franței este implicat într-un caz de dopaj ce durează de mai bine de un an. Alberto Contador a fost depistat cu urme de clenbuterol în sânge în cadrul unui control anti-doping din timpul Marii Bucle desfășurate în 2010.

Totuși, nu este un caz tipic de dopaj. Nivelul substanței depistate nu avea o valoare care ar fi putut îmbunătăți performanțele sportive, iar Contador și staff-ul său au dat vina pe carnea de vită pe care a consumat-o, susținând că animalul de la care provenea ar fi fost injectat cu clenbuterol. Scuza sa nu este una nefondată, pentru că și alți sportivi s-au aflat în această situație și crescătorii de bovine au recunoscut folosirea substanței pentru a crește masa musculară a animalelor. Dar Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) și Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) nu au de gând să îl păsuiască, mai ales după ce au declarat zero toleranță vizavi de dopaj.

Cu toate acestea, intențiile celor două foruri internaționale sunt mai mult la nivel declarativ, întrucât din august 2010, de când s-au aflat rezultatele testului, nu a fost luată vreo decizie, ciclistul spaniol putând să concureze fără restricții anul acesta.

Un set amplu de audieri au avut loc în noimebrie, audieri care i-au inclus pe toți cei implicați în acest caz, de la furnizorii de carne de vită până la Alberto Contador. Curtea de Arbitraj Sportiv a declarat că sentința finală în acest caz va fi pronunțată între 15 și 20 ianuarie 2012.

În cazul în care va fi găsit vinovat, Alberto Contador va pierde la masa verde Turul Franței câștigat anul trecut și va fi suspendat timp de doi ani de zile.

Vezi Comentariu (1)
  • Contador a dat vina pe carnea de vita pe care a mancat-o…… Lance Armstrong pe unguentul hemoroidal pe care l-a folosit in acea perioada!!…. Numai stupizenii :))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + 15 =