Acum citesti
Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat

Fanii ciclismului avizi de adevăr vor avea toate motivele să urmărească interviul realizat de Oprah Winfrey cu Lance Armstrong. Materialul care a fost deja înregistrat conține mărturia sportivului că a folosit substanțe dopante de-a lungul carierei sale, conform ziarului New York Times.

Desigur, pentru cei care au făcut un dram de muncă de informare în privința carierei lui Armstrong, confesiunea texanului nu aduce nimic excepțional în plus. El a fost contemporan cu perioada în care eritropoetina era la putere, iar sprijinul politic de care a avut parte l-a ferit în mare parte de orice necaz. Ca să nu mai menționăm că aproape toți adversarii săi au fost la un moment dat suspendați pentru aceiași infracțiune. Totuși, rămâne de aflat dacă ciclistul i-a forțat și pe colegii săi de echipă să recurgă la astfel de practici și cel mai interesant va fi modul în care va pune problema faptelor sale din trecut.

Este de amintit că Lance Armstrong nu a fost depistat pozitiv la niciunul dintre cele peste 500 de teste antidoping la care a participat și că retragerea celor 7 victorii din Turul Franței s-a făcut pe baza unui proces care a implicat martori și dovezi, ceea ce constituie o premieră în demascarea celor care se dopează. Pentru unii cicliști și fani, el rămâne cel care a câștigat acele 7 Tururi pe șosea, în timp ce pentru alții el este doar un trișor de rând. Dat fiind că sportul și dopajul au o istorie aproape inseparabilă, însă această practică din urmă este hulită și condamnată virulent în ultimele decenii, care este până la urmă adevărul?

Vezi Comentarii (33)
  • Pentru ce este acest articol? Doar sa mai dea un clic oamenii crezand ca afla ceva? Unde este interviul si declaratia lui Lance? Pentru ce este acest articol?

  • Acest articol este pentru informarea publicului despre decizia lui Lance Armstrong de a marturisi ca s-a dopat. Nu, nu este doar ca sa mai dea un clic crezand ca afla ceva, pentru acest scop existand articolele care incep cu SOC, GROAZA, EXTRAORDINAR si N-O SA-TI VINA SA CREZI. Interviul lui Lance va aparea pe unul din canalele retelei CBS si tot acolo vei putea asculta intreaga sa declaratie. Revenind la prima si ultima intrebare, acest articol este pentru informare, pentru a oferi o imagine mai de ansamblu a scandalului in care Armstrong este implicat si pentru a aduce mai multe detalii asupra intregii povesti. Altfel, riscam ca mare parte din lume care nu a dat la pedale nici macar cat sa poata pronunta numele lui Armstrong sa isi exprime oprobiul si dezgustul fata de a facut ciclistul in trecut.

  • @edd_lg – Nu este singurul care a recunoscut ca s-a dopat si totusi i-au fost retrase absolut toate victoriile. Cine a mai recunoscut ca s-a dopat? Jacques Anquetil, Bjarne Riis, Erik Zabel, Jonathan Vaughters, daca este sa numim cateva persoane cu greutate.

  • @road: „L.A. a recunoscut ca s-a dopat” si „Acest articol este pentru informarea publicului despre decizia lui Lance Armstrong de a marturisi ca s-a dopat.”
    Cu informarea CORECTA si COMPLETA cum ramane? Ai participat azi-noapte la inregistrarea interviului cu Armstrong ca sa afirmi ca a recunoscut? Sti deja ce se va prezenta in cele 90 de minute de interviu? Dar in celelalte minute ce nu vor fi prezentate (restul de inregistrare pana la 2ore si jumatate) ce se spune?
    CNN, AP si celelalte canale de presa mentioneaza clar ca sunt speculatii, pe cand Freerider.ro deja stie rezultatul. Ridicol!
    In concluzie, acest articol NU este pentru informare, NU pentru a oferi o imagine mai de ansamblu a scandalului in care Armstrong este implicat si pentru a aduce mai multe detalii (CARE DETALII…) asupra intregii povesti, CI PENTRU CLICK-URI! Inserarile cu CAPS imi apartin, restul e preluarea comentariului tau.

  • @RD – AP si CNN au declarat ca o sursa anonima confirma marturia lui Armstrong, restul continutului neputand fi facut public din motive contractuale. Acum, probabil ca acest argument e insuficient, dar imi permit sa merg mai departe.
    Daca eu am facut acest articol pentru click-uri? Te rog gandeste-te ce anticipare a creat aceasta dezvaluire pe surse in privinta interviului propriu-zis. Nu e greu de estimat care va fi audienta acestuia sau mai bine zis cat de mare va fi. Sa fii riscat o organizatie de talia si prestigiul AP sa lanseze o informatie falsa? Si tot legat de audienta interviului, tu chiar ai impresia ca FreeRider.ro se bazeaza pe un articol pentru audienta pe care o are? Caci daca raspunsul este pozitiv, undeva s-a gresit la calcule

  • Nu-i cunosc pe Jacques Anquetil, Bjarne Riis, Erik Zabel, Jonathan Vaughters, dar ar trebui sa le retraga si lor titlurile daca au recunoscut ca s-au dopat.

  • @road: Atata timp cat pe afara e „rumors”, „undisclosed sources” sau mai noua-cunoscutul „pe surse”, titlul articolului tau este unul fals, nepotrivit si care directioneaza gresit cititorul. Daca ai fi scris ca e o opinie, un gand personal, un vis etc. ar fi fost alta treaba. Si da, in forma actuala seamana cu cele pe care le intalnesti prin ziarele usoare, asa cum au remarcat si alti cititori.
    Apropos, CNN si AP au spus si ca au fost arme de distrugere in masa in Irak, si atunci au luat-o in freza, cu toate ca erau comunicate oficiale, nu „pe surse”. Eu nu mi-as face probleme pt prestigiul si talia lor.
    Asta e directia spre care doreste Freerider sa se indrepte, de showbiz?
    @vali: mai citeste o data articolul, citeste ce a scris Ionel si vei descoperi unde e lenea.

  • Stimate redactor care va ascundeti in spatele unui pseudonim, unde este informatia promisa in titlu? Articolul era pentru informare daca ar fi continut marturisirea lui Armstrong (asa cum titlul spune) sau daca ar fi mentionat unde se poate vedea interviul, daca e public. Altfel este inca o tentativa de a lua clicuri fara a oferi informatia promisa in titlu.

  • RD si Ionel….ce legatura aveti voi cu sportu asta?…ca la documentat mi-am dat seama ca sunteti varza.
    poate sunteti si voi rude cu DD =)) …gura mare pentru nimic.
    ia carati-va pe un site, fit pentru fitzele voastre !!!
    ma cam saturai de ******** ! stirea e stire, luati-o ca atare. cand s-a „anuntat” apocalipsa, a-ti luat-o razna?! unu cu gura mare, care a vazut interviul a luat un ban si a dat mai departe, voi ati trait pe luna pana acum ? :))))
    in incheiere> lasati naibii RomaniaTV, RealitateaTV, AnteneleMasi si documenta-ti-va, vreti numa’ in cioc de-a gata

  • Nu e vorba ca lui ionel ii e lene. Daca in titlul articolului se spune „a recunoscut” de ce sa mai dau alte cautari ca sa ma conving ca ce? Iar titlul articolului ESTE pentru senzatie cand spui „a recunoscut” si in articol nu gasesti marturisirea. Oricum netul e plin cu stirea/zvonul asta si normal ca si dirtbike.ro a pus-o la inaintare. Dar macar ei nu se arunca in declaratii de senzatie si in plus iti spun si ora si locul unde sa urmaresti interviul

  • @RD, esti eroul meu pe ziua de azi!

    Pentru ceilalti, inclusiv RoadRider: indiferent ce a declarat LA, cred ca nu o sa stim sigur decat dupa ce se difuzeaza interviul, nu?
    Iar daca e sau nu adevarat ce a declarat, e o cu totul alta poveste…

  • @vali: comentariul tău a fost cenzurat parțial. Vă rugăm utilizați un limbaj ponderat, dezbatem, nu am ieșit cu furcile și cu torțele la luptă. Mulțumim pentru înțelegere.

  • m-am aprins putintel:))))…nu prea am acces la bicla pe vremea asta =)))) nu ma supar de cenzura…e bine ca e cineva acolo care are grija de site 😉
    asta e ..mai sunt niste punks care nu fac diferenta intre un articol si un documentar, fictiune-realitate :))
    parerea mea ca Lance va da afara naduful adunat, mult prea multa presiune pe el..si prea putina pe fostii bossi

  • Vali, asta nu e „stire”. Unde este informatia din titlu. Titlul e pus pentru clic, poate din viteza, poate din greseala, poate cu intentie. Daca in articol gaseasi interviul atunci titlul era corect. Redactorul ar trebui sa-si ceara scuze fata de cei care ai intrat sperand sa gaseasca interviul

  • megapunk , bark to the right tree !… you missed the „target” :)))))
    spune mai bine la ce site faci atata reclama ca ma dor tastele de la atata presiune atmosferica…muhahaha !
    eu zic s-o lasam in papusoi cu atentionarile/corecturile/regretele, pana apare interviul !
    c’mon Lance, spit it out ! =))))

  • ciclismul nu mai este o competitie sportiva. este o competitie a producatorilor de substante energizante. care reuseste sa o faca pe aia cel mai geu de depistat sau chiar imposibil de depistat.

  • @vali: Incerc sa iti raspund la intrebarile despre legatura mea cu sportul, si despre documentare. Lasand la o parte faptul ca eu ma dau cu bicicleta pe vremea asta, diferenta intre noi este ca nu-mi citesc presa de specialitate pe hollywoodreporter, sclipici.ro samd, ci ma documentez in retelele Mpora, Vital, Radar, Nsmb, Spoke, Mtbr si pe multe alte site-uri de profil. In plus, atunci cand imi scriu articolele (tot de profil…) imi respect cititorii si nu le furnizez informatii eronate. De asemenea, nu imi permit sa murdaresc imaginea firmei mele (tot de profil…) prin abuzarea limbii romane, asa cum o faci tu. Ar mai fi diferente intre noi, insa nu fac obiectul acestui articol. Noi discutam aici despre principii, despre etica, iar tu discuti despre oameni. E o zicere celebra pe tema asta…
    Paranteza despre punk: buna sau rea, subcultura punk a militat intre altele si pentru mentinerea integritatii, a moralitatii sau a principiilor in detrimentul unor castiguri personale. Asta e ceea ce stiai tu despre punk? „Well, do ya, punk?” 🙂
    @dragos: Sunt foarte multi oameni care stiu cine este Roadrider, nu ar fi mai ok sa scrie sub nume propriu? Ar fi mai multa transparenta.

  • @RD – Uite, pentru a clarifica lucrurile, eu am apelat la mai multe publicatii cu surse credibile inainte de a scrie articolul. Puteam sa fac si altceva. Puteam sa ma intind cu un articol pe zi pana la data interviului, marind anticiparea. Dar probabil nici atunci nu era bine.
    De ce am mentionat clar in articol faptul ca trebuie privita imaginea de ansamblu a scandalului? Pentru ca sunt mari sanse ca aceasta sa fie o diversiune de la probleme mult mai mari ale sportului american sau poate doar un simplu alt caz de „paine si circ” pentru mase.
    Iti inteleg nemultumirea vizavi de articol, dar este o decizie pe care mi-o asum, iar daca nu am dreptate, sa fie asta o bila neagra pentru mine. Si, din nou, nu cred ca un singur articol care pana la urma nu este de tabloid (acel tip de ziar se adreseaza unor persoane cu studii primare, cel mult medii, iar informatiile din materialul de fata necesita un anumit nivel de cunostinte pentru a fi asimilate) este de natura sa transforme FreeRider.ro in publicatii care au o natura discutabila a calitatii informatiilor prezentate.

  • @road: Sa fie clar de la inceput – apreciez foarte mult activitatea ta, DAR nu induce lumea in eroare. Nu discutam articolul in sine, ci ideea de certitudine pe care o transmite titlul (asa cum au sesizat mai multe persoane). Sa fim sinceri, crezi ca majoritatea nu banuieste ce a facut LA? Dar nu poti sa vii cu un titlu de netagaduit inainte de difuzarea articolului. Imi mentin parerea ca ar fi fost potrivit sa mentionezi ca este o opinie, un pont etc..
    Sper sa-ti fi dat seama ca ale mele comentarii sunt izvorate din dorinta de a ajuta, de a corija scaparile.
    In alta ordine de idei, e regretabil ca am ajuns sa apreciez normalitatea, insa remarc ca in toata discutia asta a aparut un singur cititor mai „aprins” in limbaj. E un semn bun.
    Multumesc

  • la mine punk = ţânc, atat ! . tu doar faci caz ca un OTV-ist convins.
    sincer ma obosesti si nu imi bat capul sa-ti dau cu tifla cum ai merita la cat de ingamfat esti

  • @ mancebo, da bine ca tu ii cunosti, ai crescut cu ei pe strada si ai fost la ei la nunta.

    Nu asta conteaza, ci ca toti cei care triseaza sa primeasca pedeapsa pe care o merita indiferent de cat de „mari” au fost.

  • Trebuie neaparat schimbat titlul articolului. Cel care l-a scris s-a hazardat in afirmatii si a indus cititorul in eroare. Asta nu este jurnalism ci ţeapă. Pun pariu ca pregatirea jurnalistica a celor de la freerider este facuta „dupa ureche”. Iar cat il priveste pe vali, nu-l mai bagati in seama.

  • Buna ziua tuturor! In decizia de a incerca sa domolim valul de nemultumire, am mentionat in articol ca ziarul New York Times este sursa inspiratiei pentru materialul aparut pe site-ul nostru. Asadar, consider ca orice nor de suspiciune privind senzationalul va fi inlaturat. Multumesc

  • Sa te ascunzi in spatele declaratiilor altora este dovada clara ca jurnalismul de calitate nu primeaza aici. Pe de alta parta RoadRunner a ales sa publice doar prima parte a titlului din NYT doar ca sa faca senzatie. NYT, firma care se respecta nu ca frd, completeaza cu „he will”. Deci degeaba va cautati justificare, ati vrut senzatie si clicuri si ati gresit fata de cititori 🙁

  • nenea moderatoru va rugam activati din nou optiunea slap/restrict copy-paste from article…se pare ca multi au comentat aici din cauza frustrarii ca nu au gasit stirea completa si nu au avut ce prelua-difuza mai departe cu traducere moca, interviu integral….pe fitzuicle lor online de „profil” . muhahahahaaa !!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × four =