Acum citesti
Cicloturismul, o afacere de 44 de miliarde de euro anual

European Cyclists’ Federation (ECF), principala structură la nivel continental care face lobby în favoarea bicicletei, a publicat rezultatele unui studiu având ca temă cicloturismul. Concluziile au fost mai multe, dar cea mai relevantă a fost că această activitate este o adevărată mină de aur, generând anual 44 de miliarde de euro, doar în Europa.

ECF a mai precizat și că pe Bătrânul Continent se întreprind, tot în decurs de un an, aproximativ 2.295 de miliarde de călătorii pe bicicletă, așa că suma de 44 de miliarde de euro este foarte credibilă. De asemenea, este estimat că rutele EuroVelo, o rețea de trasee cicloturistice de-a lungul Europei, vor aduce un beneficiu de 7 miliarde de euro atunci când vor fi pregătite în totalitate.

Dr. Richard Weston, de la University of Central Lancashire, declară următoarele despre cifrele prezentate: Studiul arată că cicloturismul este mai sustenabil din punct de vedere ecologist, social și economic decât se credea până acum. Marele avantaj al acestuia este că dispersează turiștii în zone care nu atrag vizitatorii în mod normal și prin acest lucru se susțin economiile locale.

Cu toate că studiul în cauză a fost dat publicității recent, unele state au mizat de mai demult pe cartea cicloturismului. Franța a început implementarea planului național pentru biciclete, care presupune în principal realizarea de trasee off-road, la începutul acestui an, finanțat generos de la bugetul de stat, cu scopul clar de a face din Hexagon cea mai căutată destinație de profil.

Foto: ECF

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × five =