Acum citesti
Tuşnad Cycling Team concurează în Rusia, Bosnia Herțegovina și Serbia

Cicliştii singurei echipe continentale din România, Tuşnad Cycling Team, participă, în perioada următoare, la mai multe curse de prestigiu care se desfăşoară în Rusia, Bosnia Herțegovina și Serbia.

Prima întrecere va avea loc în Rusia şi se desfăşoară între 18 şi 22 aprilie. GP of Adygeya  este o cursă UCI 2.2 şi începe pe 18 aprilie cu un contratimp individual de 10 kilometri.  Pe parcursul celor cinci zile cicliștii vor parcurge  595,7 de kilometri în total, etapele fiind presărate cu multe căţărări şi cu o sosire la altitudine, la peste 1.500 de metri, în etapa a 4-a. Cursa este organizată de Federația Rusă de Ciclism. Echipa Tuşnad Cycling Team îi va arunca în luptă pe Novák Carol Eduárd, Braico Alexander, Cioban Sergiu, Csicsáky Tamás, Lázár Nándor și Sebestyén Szabolcs.

Cealaltă parte a echipei Tuşnad Cycling Team va concura, între 20-22 aprilie, în Bosnia Herțegovina şi Serbia, la cursele Banja Luka – Belgrad I și II.

Pe 20 aprilie va avea loc un criteriu cu 30 de ture, traseul însumând în total 45 de kilometri. În datele de 21 şi 22 aprilie vor avea loc două curse UCI de o zi. Prima va fi Banja Luka – Brcko, de 187 de kilometri, iar a doua Bijelina – Belgrad, de 196 kilometri. La aceste curse vor participa 27 de echipe din 13 țări. Echipa Tuşnad Cycling Team va fi formată din Gerganov Evgeni, Lovassy Krisztián (câștigătorul cursei Banja Luka Belgrade de anul trecut), Lukács Arnold, Ternovsek Marcel și Török Imre.

Managerul echipei, Torok Attila, a declarat că doi dintre sportivii echipei vor lua parte pentru prima dată la o cursă de acest nivel. Este vorba de Lukacs Arnold, care a fost junior până anul trecut şi de Török Imre, care a concurat până acum la curse de paraciclism. Ceilalţi trei rutieri sunt însă sportivi cu experienţă.

Cursa va fi una cu viteză, în anii precedenți viteza medie era de 47-48 km/h. Vrem să facem o figură frumoasă însă va fi foarte greu pentru că vor fi foarte multe echipe bune cu rutieri de clasă din toată Europa, a declarat managerul Tuşnad Cycling Team.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × two =