Acum citesti
Turul Ținutului Secuiesc 2012: Kvasina revendică cea mai dură etapă a cursei

Rutierul croat al echipei gazdă Tuşnad Cyclig Team Matija Kvasina a câştigat etapa a treia a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc, socotită ca fiind cea mai dificilă dintre cele 5 ale cursei. Ciclistul a încheiat cei 180 de kilometri ai zilei în 4 ore și 35 de minute, iar cel mai bine clasat sportiv român atât în etapă, cât și în clasamentul general, Andrei Nechita, la un minut și 14 secunde în spatele acestuia.

Sâmbătă dimineaţă, plutonul a luat startul din Miercurea Ciuc, iar după numai câteva kilometrii parcurşi, doi rutieri – Cioban Sergiu de la Tuşnad Cycling Team şis Hristov Stefan Koychev de la Brisasport, au declanșat ostilitățile, formând prima evadare a zilei. Cei doi au rulat împreună în faţă până la revenirea în Miercurea Ciuc, unde plutonul, în frunte cu echipa C.S. Otopeni le-a pus punct aventurii. Ultima încercare de evadare s-a dovedit câștigătoare, aceasta aparținând chiar lui Matija Kvasina, câștigătorul en-titre al Turului României. După ieşirea din reşedinţa judeţului Harghita rutierul croat de la Tuşnad Cycling Team, a dezmembrat plutonul şi a reuşit să ajungă primul la sosirea din Băile Harghita. După el au venit Peter Kusztor (Ungaria) și Yuriy Vasyliv (LKT-Team-Brandenburg), la 14, respectiv 27 de secunde.

Sâmbătă au fost trei sprinturi intermediare şi patru căţărări de-a lungul etapei. Hristov Stefan, unul dintre evadați, a câştigat sprinturile de la Vlăhiţa şi Gheorgheni, respectiv căţărarea de pe Pasul Liban (categoria B), iar Sergiu Cioban s-a ales cu victorii la prima trecere pe Pasul Tolvajos (categoria B) şi la Băile Homorod (categoria C). Sprintul de la Miercurea Ciuc a fost câştigat de ungurul Lovassy Krisztián (Tuşnad Cycling Team), iar Kvasina și-a adjudecat a doua căţărare pe Pasul Tolvajos.

La startul etapei a treia între Miercurea Ciuc – Brădeşti – Gheorgheni – Miercurea Ciuc – Băile Harghita, 180 de kilometri au fost 111 de ciclişti, dintre care 108 a ajuns la final.

După etapa a treia tricoul albastru pentru liderul clasamentului general „Tuşnad” va fi purtat de Marin Matei (RC Arbo Wels Gourmetfein), tricoul roşu-negru pentru cel mai bun sprinter „Harborsz” va fi purtat de Anatoliy Pakhtusov (ISD-Lampre), tricoul galben pentru cel mai bun căţărător „Csíkszereda” va fi purtat de Matja Kvasina (Tuşnad Cycling Team), iar tricoul verde pentru cel mai bun rutier sub 23 ani „Fenestela 68” îi revine lui Yuriy Vasyliv (LKT-Team Brandenburg).

Astăzi de la ora 10.30 se va desfăşura contratimpul individual între Pasul Tolvajos şi Băile Harghita (7 km), iar de la ora 17 etapa finală între Miercurea Ciuc – Racu – Frumoasa – Miercurea Ciuc, concursul încheiându-se cu 17 de ture pe traseul de 5,5 km amenajat pe străzile din municipiu.

Clasament etapa a III-a

Purtători tricouri distinctive

Clasament general

Vezi Comentariu (1)
  • Interesanta relatare. Din ce am inteles citind articolul, echipa Otopeni a anihilat evadarea. Este un fel de Columbia HTC sau team Sky a Romaniei care trage in mod sigur pentru sprinterul echipei, Ciocan Alexandru, un veritabil Mario Cipollini autohton. Este inalt zvelt si are aceals succes la doamne ca si omologul lui italian.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − 11 =