Acum citesti
Rezultate bune pentru cicliștii de performanță români

Weekend-ul care tocmai a trecut a fost de bun augur pentru rutierii români care evoluează pentru echipele italienești. Capul de afiș l-a ținut Eduard Grosu, care a fost cel mai bun tânăr în cursa GP Izola din Slovenia, unde a ocupat locul al șaptelea la general, în aceeași cursă Andrei Nechita încheind pe locul 21. Mai tânărul Andrei Voicu a reușit și el un rezultat promițător într-o cursă improtantă din campionatul italian, Coppa San Bernardino.

grosu

GP Izola este o cursă UCI de categoria 1.2, în lungime de 142 de kilometri, pe care au încheiat-o 118 sportivi din cei participanți. „A fost doar a doua cursă a mea din sezon și momentan cel mai bun rezultat, odată cu care au venit și primele puncte UCI” declară Grosu. „M-am simțit bine, cursa a fost destul de grea, cu aproximativ 1.850m diferență de nivel, ultima cățărare fiind la 3 kilometri de final. Eram poziționati bine în ultimul kilometru, dar din păcate la 800 de metri de sosire într-un viraj la dreapta se afla un despărțitor de trafic pe care l-am luat în plin, mi-a sărit piciorul di pedală și am pierdut roțile coechipierilor… Am încercat să recuperez, însă sprintul era deja lansat. Următoarea cursă este GP Lugano, apoi în funcție de condiția fizică voi participa la niște curse în Belgia sau Croația. Obiectivul principal pentru acest sezon rămâne victoria în cursele care mi se potrivesc sau în cele care pot ajunge cu primul pluton la sosire” încheie Grosu.

În aceeași cursă, Andrei Nechita, cel care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra în cursa pe șosea și care s-a clasat pe locul 47 la Mondialele de anul trecut, a încheiat cursa pe locul 21, în același timp cu învingătorul Christian Delle Stelle (Team Idea).

Un alt rutier român, Andrei Voicu (poza jos, în centru, echipament vișiniu-galben neon) a reușit un rezultat foarte bun ieri, la Coppa San Bernardino, întrecere din campionatul național italian, unde s-a clasat pe locul al 3-lea la capătul celor 121 de kilometri ai cursei. La start s-au aliniat echipe importante din Italia, precum Vini Fantini-Nippo-De Rosa, Zalf Euromobil Desiree Fior sau Viris Maserati Sisal Machpoint.

voicu

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + twelve =