Acum citesti
Cupa Mircea Romașcanu a fost câștigată de Andrei Nechita

După ziua de astăzi, putem spune că un plus de valoare i-a fost adăugat calendarului competițional de ciclism din România. Cupa Mircea Romașcanu s-a aflat la prima ediție, cursa de șosea adunând la start concurenți de toate categoriile, de la amatori la profesioniști și de la copii la persoane trecute fizic de prima tinerețe, dar nu și sufletește. Andrei Nechita (România) a fost cel care s-a impus în cursa rezervată profesioniștilor, lucru de așteptat dat fiind parcursul său onorabil din Mica Buclă.

Cu intenția de a-i oferi un eveniment de calitate lui Mircea Romașcanu, cel mai de succes ciclist român, traseul cursei a fost reprezentat de un circuit prin orașul Otopeni, lungimea unei ture fiind de aproximativ 3 kilometri. Iar intenția s-a materializat, organizarea fiind una excelentă, poate dintre cele mai bune de care un concurs de șosea din România a avut parte. Arbitrii FRC, angajații Primăriei Otopeni și membrii Asociației NoMad Multisport au securizat perfect traseul, niciun sportiv nefiind incomodat nici de vreun spectator de pe margine și nici de vreun șofer pătruns pe traseu cu sau fără voia sa. Cronometrarea s-a făcut cu cip, iar atmosfera a fost întreținută de autorități care au instalat o scenă în centrul urbei. Cu alte cuvinte, există toate premisele ca întrecerea ilfoveană să devină una de tradiție și, de ce nu, un etalon în ceea ce privește organizarea.

Cât despre partea competițională, ziua a fost deschisă de cursa copiilor, unde circa 30 de participanți s-au întrecut între ei. Pe urmă, a avut loc cursa sportivilor licențiați, juniori și seniori deopotrivă, unde s-a aliniat la start rutieri de la CS Petrolul Ploiești, Torpedo Zărnești, CS Otopeni, CS Olimpia București, CS Dinamo București, Mazicon București, Voința București și Bilal 2000 Constanța. Întrecerea a fost câștigată de Andrei Nechita, după ce el a evadat solitar înaintea jumătății cursei și a reușit să ajungă de unul singur la sosire. Pe podium l-a secondat Alexandru Ciocan (CS Otopeni), pe când Eduard Grosu (Torpedo Zărnești) a urcat pe cea de-a treia poziție. Nu în ultimul rând, în jurul orei 12 s-a pornit în cursa rezervată amatorilor unde circa 70 de persoane au concurat.

La finalul zilei, toată lumea a fost mulțumită, Andrei Nechita încasând cei 1.500 de lei rezervați învingătorului categoriei sale, iar un norocos  a câștigat prin tragere la sorți cursiera pusă la bătaie de Giant România. Așadar, așteptăm ediția de anul viitor cu mare interes și cu și mai mulți participanțila start!

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 2 =