Acum citesti
DHS Tibiscus reușește performanțe internaționale

Weekend-ul 27-29 aprilie, a consemnat mai multe succese  pentru sportivii de la Clubul Sportiv Tibiscus. Ei au participat la mai multe competiţii de mountain bike din ţară şi din străinătate reuşind să își adjudece, după cum ne-au obișnuit deja, cel puțin un loc pe podium.

Așadar, sâmbătă 28 aprilie, Insula Thassos din Grecia a fost gazda primei ediţii a UCTM – Ultra Challenge Thassos MTB, concurs desfăşurat în paralel cu competiţia de două zile Thassos Cup. Traseul a cuprins 120,8 kilometri distanţă cu o diferenţă pozitivă de peste 3500 de metri, respectiv 17% teren plat cu 3 check-pointuri, în jurul Insulei Thassos. La acest concurs, locul I la categoria de vârstă 40-49 ani a fost câştigat de sportivul Marius ‘Maus’ Ionaşcu din Galaţi, legitimat la DHS Tibiscus Team. Tot pe Insula Thassos s-a desfăşurat duminică a opta ediţie a ΜΤΒ Thassos Cup. Traseul intitulat “Trikorfos ascent” a fost acelaşi ca în anii anterior, cuprinzând 56 de kilometri distanţă cu o diferenţă pozitivă de peste 1800 de metri, respectiv 12 kilometri de teren plat cu 4 check-pointuri, pe muntele Ypsarion. Concursul este unul de tip open, dar pentru pretenții la victorie o condiţie fizică bună şi o bicicletă pe măsură sunt de nelipsit. Ca de fiecare dată în ultima vreme, o mulţime de ciclişti români au luat parte la competiţie, printre care s-a numărat şi Marius Ionaşcu, aflat pe insulă cu ocazia competiției amintite anterior. Antrenat după cursa respectivă, “Maus” a urcat pe treapta secundă a podiumului MTB Thassos Cup 2012.

Revenind în țară, duminică 29 aprilie, la Cluj-Napoca a avut loc prima ediţie a Maratonului Făgetului, concurs de mountain bike cu probe de 30 şi 70 de kilometri organizat de Clubul Clujul Pedalează. Concursul s-a desfăşurat în Pădurea Făget, cu startul şi finishul din parcarea centrului comercial Polus Center. Maratonul face parte din Transylvania MTB Trophy, un eveniment cu mai multe etape în urma căruia participanţii cu cele mai bune rezultate vor primi premii speciale. Pe o vreme excelentă, poate prea caldă pentru sfârşit de aprilie, pe un traseu extraordinar de frumos şi de bine amenajat, cu o ultimă urcare care a fost botezată “Dealul Golgotei” de participanţi, aproape toţi cei 300 de sportivi care au luat startul au ajuns cu bine la finish. Printre ei şi sportivii de la DHS Tibiscus Team:

  • Ramona Covaciu (Arad) – loc II / 30 km Feminin 18-29 ani
  • Laurenţiu Bogdănescu (Lugoj) – loc II / 70 km 18-29 ani
  • Cristian Jidovu (Arad) – loc III / 70 km 30-39 ani
  • Zsolt Kovacs (Arad) – loc III / 30 km Masculin 18-29 ani

Tot duminică, dar la Târgovişte, ProCycling Geiger Team a organizat Trofeul Chindiei, concurs care face parte din cupa Triada MTB 2012. Evenimentul va avea un clasament pe puncte separat pentru fiecare concurs iar la ultimul concurs de la Sibiu se vor premia câştigătorii clasamentului general. Concursul de la Târgovişte, foarte frumos organizat, pe o vreme excelentă şi un traseu pe măsură, cu probe de 38 şi 57 de kilometri lungime, a adunat la start peste 300 de împătimiţi ai bicicletei. Printre aceştia şi sportivii echipei DHS Tibiscus care au reuşit să termine cu brio concursul:

  • Silviu Manea (Zărneşti) – loc I / 38 km Masculin 19-29 ani
  • Cătălin Semeniuc (Zărneşti) – loc II / 38 km Masculin 30-39 ani
  • Alin Duţescu (Piteşti) – loc III / 38 km Masculin 14-18 ani
  • Vanessa Plumbotă (Predeal) – loc III / 38 km Feminin 14+ ani
Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + three =