Acum citesti
Prezență românească la Cupa Mondială de XC de la Nove Mesto

Unul dintre cele mai importante evenimente de mountainbike din această lună este etapa de Cupă Mondială ce va avea loc la Nove Mesto, în Republica Cehă, în acest weekend. Competiția care a fost considerată anul trecut ca având cea mai reușită etapă de cross-country olimpic din circuitul profesionist va strânge la start cele mai importante nume ale acestei discipline și printre acestea se vor numără și 2 sportivi români.

cupa_mondiala_xco

Repetând participarea de anul trecut, la Nove Mesto vor face deplasarea Elisei Miron și Vlad Sabău, membri ai InterTeam, echipa înființată în acest an la Cluj-Napoca. “Traseul de XCO este foarte spectaculos și solicitant din cauză că este foarte variat ca altitudine, adica alternează foarte des secțiunile de urcare cu cele de coborâre așa încât nu prea ai unde să îți revii, iar pe urcări în niciun caz nu mergi liniștit” este aprecierea lui Elisei Miron privind parcursul întrecerii de cross-country olimpic, singura probă la care cei doi vor lua startul.

Obiectivele riderilor români sunt legate de o comportare mai bună decât anul trecut, căci nivelul este foarte ridicat și pretențiile la o clasare fruntașă nu sunt în acord cu situația actuală a acestei discipline în țara noastră.

Condițiile de cursă nu vor fi nici acestea prea blânde, ploaia fiind prognozată pentru duminică, atunci când va avea loc întrecerea. Cu toate acestea, cei doi știu mai bine la ce să se aștepte în competiție, dat fiind că traseul le este cunoscut acum și, implicit, le va fi mai lesne să își dozeze efortul și să decidă care este cea mai bună abordare a cursei. “Eu unul mă simt ceva mai bine pregătit decât anul trecut, asta și pentru că anul acesta cursa se desfășoara în luna mai, în timp ce anul trecut a fost în aprilie. Totuși, marea problemă va fi să îmi găsesc ritmul după startul năucitor unde pulsul urcă instant la valoarea maximă” apreciază tot Elisei. “Avantajul este că nu voi mai pleca de pe ultima linie din grila de start, grație punctelor obținute în Campionatul National, dar va fi enorm de greu să-mi păstrez poziția fiindcă în jurul meu sunt rideri foarte puternici cu nume sonore, precum Wolfram Kurschat (Germania), Adam Morca (Canada) sau Christoph Soukup (Campionul Austriei de XCM în 2012)” adaugă riderul clujean.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × four =