Acum citesti
Acțiune și suspans la Cupa Mondială de la Nove Mesto

Weekend-ul trecut a avut loc încă o etapă a Cupei Mondiale de Mountain Bikie, desfășurată în Republica Cehă, la Nove Mesto na Morave. Prima găzduire a unei astfel de etape, în 2011, de către această localitate a fost desemnată evenimentul de top al anului respectiv, așa că așteptările au fost mari și în acest an. Din fericire, sportivii nu au dezamăgit deloc.

Etapa din Moravia a cuprins două probe: cea de cross country, aflată la cea de-a treia manșă, și cea de cross country-eliminator, disciplină introdusă în acest an în programul Cupei Mondiale.

Apropierea Jocurilor Olimpice și goana după o formă fizică de excepție a făcut concurența dintre riderii de XC mai acerbă ca niciodată. 153 de sportivi s-au întrecut în cursa rezervată categoriei Elite, printre care și românii de la Team Marossport, Vlad Sabău, Elisei Miron și Ioan Tudor Radu. Desfășurarea competiției a fost una fulgerătoare, Jaroslav Kulhavy, Marco Fontana, Ralph Naef, Nino Schurter și Burry Stander tâșnind încă din startul cursei. Grupul de 5 rulează într-un ritm infernal, iar primii doi care cad pradă acestuia sunt Naef și Fontana. Stander a încercat o desprindere, dar Kulhavy și Schurter i-au replicat rapid, lăsându-l în urmă. Duelul dintre ceh și elvețian a continuat și mai crâncen, primul bucurându-se de sprijinul propriilor suporteri. Totuși, o cursă de cross-country se câștigă pedalând, iar Schurter a dominat la acest capitol. După o șarjă năucitoare în ultima tură, el se distanțează la 6 secunde în fața fostului campion mondial și încheie victorios cursa. Kulhavy îl secondează, iar Stander reușeste să prindă podiumul. Prin această victorie care a căzut cum nu se putea mai bine, de ziua de naștere a lui, Nino Schurter conduce clasamentul Cupei Mondiale cu 700 de puncte, urmat de Stander cu 510 și co-echipierul său, Kulhavy, cu 425.

Cât privește cursa feminină de XC, Julie Bresset a avut o evoluție bună, câștigând cursa în fața Irinei Kalentieva și Katerinei Nash. Mulțumită acestei victorii, franțuzoaica Bresset se află la conducerea Cupei Mondiale cu un avans fragil de 50 de puncte în fața Catharinei Pendrel. Maja Wloszczowska se află în a 3-a poziție cu 530 de puncte.

Noua probă de cross-country eliminator s-a dovedit a fi extrem de dinamică și atractivă. Mai mult, aceasta a și furnizat câteva surprize de proporții. În cadrul acestei curse scurte, dar intense, riderii consacrați de XC, precum Jose Hermida, Manuel Fumic sau Marco Fontana, nu și-au găsit locul printre finaliști, capacitatea de a sprinta dovedindu-se decisivă. Așadar, câștig de cauză a avut elvețianul Sepp Freiburghaus, care a câștigat această rundă, după o finală în care a pus în aplicare o tactică fără cusur.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + 9 =