Acum citesti
Maxxis lansează noul Receptor pentru gravel, în variantele 650b și 700c

Bicicletele de gravel prind viteză printre pasionați, așa că și componentele și consumabilele trebuie să țină pasul. Astfel, Maxxis Receptor este noua anvelopă semi-slick pentru gravel, poziționată ăntre Maxxis Velocita (all-road) și Maxxis Rambler (all-purpose). Așa cum și numele sugerează, fiind semi-slick Maxxis Receptor are un centru aproape slick, cu margini ușor înălțate.

Centrul anvelopei seamănă mult cu modelul Maxxis Velocita, cu profil sub forma unor diamante sau romburi. Însă marginile s-au schimbat de la slick, cum sunt la Velocita, la profil ușor ridicat, tot sub forma unor romburi, și terminând spre exterior cu proeminențe semi-discrete, pentru aderență mai bună pe virajele off-road. Comparat cu Maxxis Rambler, noul Receptor este clar semi-slick și ar trebui să fie foarte rapid pe asfalt, în timp ce pe off-road ar trebui să se descurce decent.

Foto granfondo-cycling.com

Ținând cont de tabelul Maxxis Gravel Family, ciclistul care vrea să folosească noile anvelope Maxxis Receptor pe gravelul lui, ar trebui să petreacă în jur de 30% pe off-road, iar restul pe asfalt. În comparație cu Maxxis Rambler care este gândit să-l folosești doar 40% pe asfalt.

Pentru început noul Maxxis Receptor va fi disponibil în dimensiunile 650bx47 mm (pentru roți 27,5) și 700c x 40 mm (pentru roți de 28 inch). Toate modelele dispun de densitate 120 TPI și tehnologie EXO Tubeless Ready, cu cauciuc format din doi compuși, mai tare pe centru și mai moale pe margini. Modelele lansate la început for fi negre, ulterior vom avea și Maxxis Receptor cu margini deschise la culoare, maro.

Foto bikeradar.com

În România noile anvelope vor fi disponibile începând cu luna aprilie 2021, prin importatorul oficial KeroBike.

Foto granfondo-cycling.com
Foto madison.co.uk
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − 1 =