Acum citesti
FABIKE – Bicicleta universală

Fabricanţii sunt de părere că în ziua de azi pentru ciclistul adevărat nu mai este suficient să deţină doar o singură bicicletă de top. Aici intervine FABIKE, invenţia unei echipe italiene alcătuită din 5 pasionaţi de ciclism, fiecare specialist pe un domeniu.

bicicleta universala fabike 12

FABIKE este la bază un frameset de top la care se pot adăuga diferite componente, tot FABIKE, la final rezultând bicicleta pe care ţi-ai dorit-o dintotdeauna fie că este aceasta o cursieră, o bicicletă de oraş sau una de munte.

bicicleta universala fabike 03 bicicleta universala fabike 02 bicicleta universala fabike 01

Greutatea frameset-ului este de doar 1,9 kg şi include cadrul, furca, headset-ul 1-1/8″ 1-1/2″, colierul tijei de şa, frânele pe jantă şi rulmentul angrenajului pedalier PF30.

bicicleta universala fabike 09 bicicleta universala fabike 08 bicicleta universala fabike 07 bicicleta universala fabike 06

Dropout-urile pentru roata spate sunt interesante întrucât pot fi folosite la mai multe standarde de butuci spate (120mm, 130mm, 131mm). În plus poate fi folosită transmisie pe lanţ sau curea mulţumita ţevii seat stay ce poate fi desprinsă. Dropout-urile sunt prelucrate CNC din aliaj 7075 T6 cu şuruburi şi piuliţe din titan.

bicicleta universala fabike 04

 

[vimeo id=”52570902″ width=”600″ height=”350″]

Cât priveşte cablurile rutarea este complet internă la această bicicletă inclusiv în zona BB-ului unde ştim că de obicei acolo cablurile ies din cadru. Acest lucru presupune o întreţinere mai rară şi o fiabilitate crescută. Însă mulţumită unei rutări interne a cablurilor rezultă şi un profil mai zvelt al bicicletei ceea ce înseamnă aerodinamică mai bună deci viteză mai mare.

bicicleta universala fabike 10

Ţevile frameset-ului sunt gândite să ofere o combinaţie între o bicicletă de şosea şi un ciclocros. Practic este vorba despre posibilitatea instalării de anvelope mai groase pentru a putea rula uşor şi în afara asfaltului, anvelope de până la 700×35.

bicicleta universala fabike 11

Dacă îţi doreşti o astfel de minunăţie frameset-ul poate fi al tău contra sumei de 2.390 Euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + twelve =