Acum citesti
Fabike intră în producția de serie

Acum ceva vreme, Fabio Putzolu își încerca norocul pe Kickstarter.com cu o bicicletă numită Fabike, al cărei concept presupunea înglobarea mai multor trăsături pentru a putea fi lesne transformată în bicicletă de oraș, cursieră sau singlespeed. Și se pare că eforturile sale au dat roade căci a sosit anunțul că Fabike va intra în producția de serie.

fabike

Proiectul inițial a fost modificat în zona head tube-ului și a seat tube-ului și i-au fost adăugate V-brake-uri. De asemenea, Putzolu a renunțat la producția în regie proprie a unor componente, apelând la producătorii consacrați din domeniu pentru acestea. Totuși, tot el va produce roțile, butucii, frânele și butucii flip-flop.

În rest, cadrul va avea aceeași greutate de 1.1 kilograme, un set care mai include frâne, furcă, cuvete și clemă de șa atingând 1.9 kilograme. Sistemul de urechi pentru cadru atârnă destul de greu la cântar, circa vreo 200 de grame, însă este indispensabil pentru conceptul acestei biciclete.

Prețul unui set de cadru va fi de 2.390 de euro și va fi disponibil din primăvara lui 2014. Mai multe detalii sunt disponibile pe fabike.it

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + 14 =