Acum citesti
Bontrager lansează noua șa Verse, mai lată și cu decupaj mare

Bontrager Verse este o șa complet nouă, ce vine pe piață cu o abordare proaspătă în privința potrivirii. Este puțin mai lată în zona centrală, dispune de decupaj pe întreaga sa lungime și, cel mai important, este unisex.

Caracteristica principală pentru noua Verse este greutatea și poziția agresivă/performantă pe care ți-o dictează. Toate șeile Verse dispun de acest decupaj central, la fel ca modelul Bontrager Aelous, și vin cu o gamă largă de lățimi, de la 135 mm la 165 mm. De asemenea railurile sunt mai lungi permițând o plajă mai mare de reglaj față-spate, potrivindu-se cu preferințele cât mai multor cicliști și cicliste.

Noua Verse înclocuiește șeile Ajna și Montrose întrucât, potrivit Bontrager noua construcție se va potrivi și pe bicicletele mtb, cursiere sau gravel, pentru bărbați și femei. Motivul acestei unversalități este următorul: Bontrager Ajna (de damă) folosea un nas mai lat decât modelul Montrose (bărbătesc). Studiile de bike fitting , făcute împreună cu echipele profesioniste, dar și la magazinele de biciclete, au arătat că ocazional bărbații alegeau șaua de damă puțin mai lată.

Au mai observat și că cea mai mică mărime a modelului Montrose (128 mm), era de deaparte cea mai rar aleasă. Concluzia a fost că trebuie oferite mărimi puțin mai mari, mai apropiate de specificațiile șeii Ajna, și mai multe mărimi, patru, pentru a se asigura că există o opțiune potrivita pentru toți cicliștii. Este de asemenea important de știut că, în timp ce majoritatea producătorilor de șei oferă opțiunea lățimii de 143 mm, noua Verse plusează la 145 mm.

Noua Bontrager Verse este disponibilă în trei variante de modele – Comp, Elite și Pro. Toate dispun de designul Bontrager inForm care are ca scop poziționarea ciclistului într-o postură optimizată pentru performanță, viteză și control, pe o varietate de suprafețe de rulare.

În plus, toate modelele Verse sunt compatibile cu suportul spate Bontrager Blendr, care permite instalarea stopului Bontrager Flare (suportul este vândut separat).

Bontrager Verse – modele și prețuri

Noua Bontrager Verse este disponibilă în trei variante de modele, cu specificații din ce în ce mai performante pe măsură ce prețul crește. Toate dispun de decupajul central ce oferă confort sporit, posibilitate de instalare pentru Bontrager Blendr și diferite niveluri de căptușeală. În plus fiecare Verse este disponibilă într-o gamă largă de lățimi: 135 mm, 145 mm, 155 mm și 165 mm.

  • Bontrager Verse Pro – carcasă armată cu carbon, railuri supradimensionate din carbon și căptușeală minimalistă. Este o șa pentru cicliști experimentați care caută performanță maximă și greutate minimiă – preț 149,99 £
  • Bontrager Verse Elite – dispune de railuri din austenită (aliaj de oțel), carcasă ușoarî și căptușeală suplimentară pentru mai mult confort – preț 89,99 £
  • Bontrager Verse Comp – are railuri din oțel și este compatibilă cu suportul special pentru stopul Bontrager Flare – preț 49,99 £

Noile șei Bontager Verse sunt dispionibile deja online pe site-ul Trekbikes.com sau la dealerul național Surmont Sport. Șeile sunt o chestiune foarte personală, iar din acest motiv Bontrager oferă garanția „necondiționată”. Astfel, poți încerca șaua, iar dacă nu ți se potrivește, o poți returna în 30 de zile.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 3 =