Acum citesti
Suntour Axon RC Werx


Suntour poate să joace și în segmentul premium. Nu segmentul în sine este noutatea, ci reprezintă mai degrabă o premieră pentru segmentul furcilor de Cross Country ale producătorului taiwanez. De ce? Pentru că noua furcă SR Suntour Axon RC Werx RLD cântărește doar 1.450 de grame utilizând brațe din carbon, coroană din magneziu și ax de 15 mm din titan.



Furca are deci la bază unele dintre cele mai scumpe, ușoare și rezistente materiale disponibile în acest moment pe piață iar cei de la Suntour susțin că va fi un produs durabil, pe care vor concura Annika Langvand de la Team Easton Rockets, Julie Bresset sau Maxim Marotte. Așadar, treaba este cât se poate de serioasă!



Cursa oferită de noua furcă Axon RC Werx este așa cum te așteptai de 100 de mm. Va fi disponibilă cu gât normal în dimensiunea 1 1/8 sau cu gât conic.


via SR Suntour


Vezi Comentarii (5)
  • Suntour (si cred ca si RST) are deja produse cu raport calitate pret foarte bun si au posibilitatea -atat finaciara cat si din punctul de vedere al traditiei – sa dezvolte produse foarte performante. Nu prea inteleg de ce s-au plafonat pana la un anumit nivel dar asta este o alata discutie.

  • Da si RST are cateva modele de top. Modele entry si cateva mid-level sunt construite parca special sa fie cat mai putin durabile. Evident si costurile de fabricare sunt extrem de scazute pentru modele precum XCM sau XCT dar performantele ar fi trebuit sa fie cel putin la nivelul unui Rock Shox Dart. Ar fi avut si ei dar si publicul de castigat. In weekend am avut la test o bicicleta cu o furca XCT V3, model 2011 si nu au schimbat absolut nimic. Bate in capat, preload-ul nu functioneaza etc…

  • subscriu! am 2 prieteni f buni ,unul are XCM si celalalt are de la RST -modelul Omega, dupa 1 an de folosire ,ambii au probleme. Eu am avut un Dart 3 pe bicicleta veche care merge fara nici o problema si acum dupa mii de km si nici o menajare

  • Calitatea este mizera, totusi se pare ca la modelele 2012 s-a mai lucrat ceva si vor fi ceva mai durabile. Modelul XCM 2011 spre exemplu a fost ceva mai OK decat cel din anii precedenti.

  • Salut,

    Eu am avut un XCR, care este de calitate inferioara si 4 ani l-am folosit si nu am avut probleme cu el.
    Eu cred ca XCR este furca celor de la suntour care este capabila sa concureze cu Dart de la Rock Shox.

    Acum mi-am luat un Raidon X1 AIR de la Suntour, si calitatea este cate se poate de buna, ca si categorie eu zic ca e ca si tora.
    Am dat 700 lei pe ea si cantareste doar 1850grame. Cursa reglabila intern de la 80, 100, 120, 140.
    Sunt foarte multumit de ea si daca am sa imi mai cumpar furca tot de la Suntour o sa aleg, calitatea sa inbunatatit si raport pret calitate sunt buni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × four =