Acum citesti
Soma Fabrications Mini


Deși pare a fi rezultatul încrucișării între o bicicletă pliabilă și o cursieră, Soma Fabrications Mini Velo are targetul ei bine stabilit și își va găsi mulți adepți, în ciuda formei bizare.



Se vrea a fi una dintre cele mai manevrabile biciclete de oraș de pe piață dar în același timp una cât se poate de rapidă. Are un cadru realizat din CrMo iar dimensiunile foarte compacte permit biciclistului s-o stocheze în cele mai înguste locuri. Deși partea superioară a bicicletei, împreuna cu cadrul, par a proveni de la o cursieră, dimensiunile acesteia sunt date de gol de roțile mici. Acestea contribuie de asemenea la scăderea centrului de greutate, implicit oferirea stabilități mai mari.


Angrenajul este Sugino RD cu o foaie mare de 53 de dinți și una mică de 39 de dinți iar din dotările bicicletei, bifăm schimbătoarele Shimano Tiagra, casetă de 9 pinioane în formatul 11-25 Shimano Tiagra, anvelope Kenda Kwest în formatul 20 x 1-1/8 și frânele de tip cantilever IRD Cafam.



Aceasta cântărește 10,6 kg și poate fi achziționată cu un cadru cu o înălțime de 48, 53, 55, 57 sau 59 de cm pentru aproximativ 1.000 de euro. Detalii complete găsești pe somafab.com.


via | Soma Fabrications


Vezi Comentarii (2)
  • Rotile astea mici n-o fac mai stabila pt. ca genereaza un moment giroscopic redus in timpul deplasarii.
    In acest caz creste manevrabilitatea si scade stabilitatea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 4 =