Acum citesti
Raleigh: Gamă de oraș bogată

După ce a prezentat modele de șosea pentru 2013, a sosit rândul bicicletelor de oraș ale celor de la Raleigh să fie scoase la lumină. Și așteptarea a meritat, englezii venind cu un număr generos de modele pentru la fel de mulți bicicliști. Pentru că gusturile nu se discută!

Începem cu o dedicație făcută pasionaților de oțel, Tripper (foto sus). Pe scurt, baza a constituit-o o bicicletă singlespeed cu ghidon drept, dar căreia i s-au adăugat un butuc cu schimbător intern și frâne pe disc. Raleigh a urmărit prin acest lucru să obțină un model la fel de simplu ca și singlespeed-urile, dar cu o plajă mai largă de opțiuni în ceea ce privește deplasarea prin urbe. Cei care au dealuri în oraș știu la ce ne referim. Însă, greutatea de 11,8 kilograme nu e foarte clar cât ajută în această privință.

Misceo este un veritabil cal de povară, care excelează la versatilitate. Dacă ți-ai dorit o bicicletă pe care să o treci prin foc și sabie în oraș, dar să fie și capabilă de o tură off-road, atunci ar trebui să faci cunoștință cu modelul de față. Transmisia este pe curea și butucul de spate Alfine cu 11 viteze în cazul versiunii Misceo Trail i11, pe când greutatea se învârte în jurul a 12,5 kilograme.

Mult mai civil și mai pașnic este modelul Cadent, o bicicletă de oraș elegantă și rapidă. Butucul de spate Shimano Nexus asigură 8 viteze, iar angrenajul FSA Metropolis beneficiază și acesta de 2 viteze. Are și loc de portbagaj și de aripi, iar în această configurație, prețul indică 1.100$. Dacă bugetul tău nu a fost lovit de recesiune, poate vrei să știi că există o versiune mai complicată, echipată cu butuc Shimano Alfine 11 și frâne pe disc.

Desigur, nu putem să lăsăm la o parte modelele Cubman și Detour, a căror poze pot fi găsite în galeria foto.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × four =