Acum citesti
Shimano XTR Shadow Plus


Shimano îmbunătățește funcționalitatea schimbătorului XTR RD-M985, prin montarea unui switch (acționabil ca o manetă de mici dimensiuni) în partea superioară a patinei.



Rolul acesteia este de a mări tensiunea din arc și de a activa un stabilizator de frecare pentru a contracara forțele generate de lanț, în sus și în jos, pe teren dificil. Un alt rol important pe care această funcție îl joacă, este reducerea zgomotului provocat de lanț la trecerea peste obstacole mai mari. Aflat în poziția ON, sistemul va contribui la amortizarea mișcărilor bruște generate de patină oferind o tură liniștită, fără zgomote supărătoare.


Schimbătorul Shimano XTR Shadow Plus va fi disponibil începând cu luna iunie a acestui an.


via Shimano


Vezi Comentarii (4)
  • Urmatorul pas este sa il faca actionabil de pe ghidon prin remote. N-o sa mai fie loc pe ghidon de atatea telecomenzi 🙂
    Dar plin de noroi cum mai functioneaza? Concursurile de pe la noi dispun de aceasta caracteristica specifica. No contest withoud mud. Sticky mud!

  • Chestia asta cu marirea tensiunii arcului cei de la Shimano au folosit-o pt. prima oara la derailleur-ul de foi LX din cate stiu; detin asa ceva de mult timp si functioneaza impecabil; asa ca nu mi se pare vreo noutate ca au introdus-o si la cel de pinioane.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + nineteen =