Acum citesti
HOT: Noua gamă Shimano XT 2012


Shimano a făcut publice fotografiile cu noua gamă Shimano XT, modelele anului 2012. Nu trebuie să fie surprinzător faptul că noile XT împrumută majoritatea tehnologiei de la gama XTR, avantajele fiind mai mult decât evidente: performanțe și mai bune decât la modelul anului anterior și preț mai scăzut decât cel al gamei XTR.



Important este că Shimano XT vrea să rămână în continuare una dintre cele mai performante linii de componente pentru biciclete, raportată la prețul de achiziționare. Pe lângă faptul că acest truc îi reușește, va oferi și ceva în plus.


O scurtă privire aruncată pe fotografia de ansamblu ar trebui să te lămurească imediat despre calitatea crescută a acestei game. Finisajele sunt de excepție iar aspectul, deși poate părea ușor conservativ, este o evoluție față de modelul precedent.



Una dintre cele mai importante modificări a fost operată asupra frânelor. Noile frâne Shimano XT 2012 sunt în esență un set de frâne XTR, cu o formă ușor diferită și cu un preț mai mic decât cel al vârfului de gamă. Tehnologia Servo Wave este deja prezentă pe noile frâne XT, pistoanele sunt cu 22% mai mari pentru a oferi o putere crescută iar de răcirea acestor frâne este responsabilă tehnologia ICE care înglobează un mic radiator în etrier dar și discuri special gândite pentru a disipa rapid căldura.



Prețul recomandat al unei frâne, va fi de 110 euro. Ușor de înțeles că un set complet cu discuri de 160 de mm va fi oferit pentru aproximativ 220 de euro, o valoare excelentă în acest segment!


Angrenajul Shimano XT FC M780 va fi oferit ca și în 2011 cu tehnologia Dyna Sys, în două versiuni diferite: cu două sau cu trei foi și bineînțeles, în două nuanțe de culori: negru mat sau argintiu mat.



Greutatea cu Bottom Bracket-ul inclus, va fi de 860 de grame pentru angrenajul cu 3 foi și de 820 de grame pentru cel cu două foi, la un preț de pornire de 221 de euro.


Schimbătorul de pinioane Shimano XT RD-M780 a fost de asemenea modificat și oferă acum performanțe mai bune cât și contribuie la o stabilitate mai mare a sistemului de transmisie.



Greutatea acestuia scade de asemenea la 234 de grame pentru versiunea cu patină lungă iar prețul va fi de 75 de euro.


Schimbătorul de foi va fi disponibil pentru angrenajele cu două sau trei foi, cu toate tipurile de prindere (low-high clamp, e-type, direct mount), cântărește 153 de grame și costă aproximativ 37 de euro.


Noua linie de componente Shimano XT mai include un set de roți și un set de pedale SPD, disponibile atât pentru Cross Country cât și pentru All Mountain.



Toate produsele vor fi disponibile începând cu luna Iunie 2011.


via Shimano


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + sixteen =