Acum citesti
Shimano mai pregătește două surprize

Japonezii de la Shimano se află într-o cursă fără sfârșit în ceea ce privește inovațiile tehnologice, iar ultimele informații sosite confirmă, pentru a nu știm câta oară, acest lucru. Așadar, schimbătorul de spate din seria 105 și sistemul direct mount pentru schimbătoarele XT și XTR sunt alți doi ași pe care niponii îi scot din mânecă.

Vom începe cu sistemul direct mount disponibil pentru seturile XT și XTR, pe care am avut ocazia să îl vedem și testăm chiar noi, cu ocazia Press Camp KTM la care am participat zilele trecute. Pe scurt, sistemul elimină necesitatea piesei în care se înșurubează schimbătorul, ceea ce îmbunătățește rigiditatea acestuia și, implict, funcționarea sa. Realizarea cu adevărat importantă este acea îmbunătățire a funcționării este una cât se poate de sesizabilă și reprezintă un adevărat pas înainte. Acest lucru coroborat cu sistemul Shadow Plus care tensionează schimbătorul în așa fel încât este eliminată așa-numita bătaie a lanțului în cadru duce la o experiență unică în materie de pedalat. Sistemul direct mount echipează deja mai multe modele ale mai multor producători din gama pentru anul viitor, iar separat este estimat că va fi lansat luna viitoare, cel puțin teoretic.

În ceea ce privește schimbătorul Shimano 105 cu patină lungă, acesta va veni în folosul celor care utilizează pinioane mari, cum ar fi cele de 30 ori 32 de dinți. La prima vedere nu pare a fi un lucru prea important, dar va veni în ajutorul tău dacă ai de gând să faci niște ture cicloturistice ori dorești să îți măsori forțele cu munții.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − ten =